Megérkezett az Android 10 a Galaxy S10 mobilokra

Tegnap kiszivárgott egy hivatalos ütemterv, ami szerint csak januárban frissülnek a Galaxy S10 és Note 10 mobilok Android 10-re. Úgy tűnik ez a menetrend csak Izraelre vonatkozott, mivel ma több német felhasználónak is jelzett a mobilja, hogy töltheti az Android 10 alapú One UI 2.0 végleges változatát.

Ahogy azt már megszokhattuk, első körben a Galaxy S széria legújabb tagjaira vált elérhetővé az update, azok a Galaxy S10 tulajok, akik részt vettek a bétában már le is tudják szedni, bár egyelőre csak Németországban, de gyaníthatóan a többi régióban sem kell majd sokat várni a bétásoknak. Napokon belül a Galaxy S11e és Galaxy S11 Plus készülékekre is megindulhat a frissítés.

A csatolt kép alapján a G975FXXU3BSKO szoftververzió 134 MB-ot foglal, de a mérete modellenként és régiónként is eltérő lehet. Nyilván azok, akik nem vettek részt a bétában nem csak pár száz MB-ot, hanem néhány GB-ot fognak majd letölteni. A stabil verzió egyébként a decemberi biztonsági javításokat is hozza magával. Következő körben a Galaxy Note 10 és a Note 10 Plus lesz a soros, persze csak a Galaxy S11e és Galaxy S11 Plus után. Valószínűleg még ebben az évben itthon is befut az Android 10 a Samsung idei csúcsmobiljaira.