Megérkezett az első hír az Android 12-ről

android-12-cover

Még az Android 11 sem érhető el mindenki számára, de már befutott az első hír a jövőre érkező Android 12-vel kapcsolatban.

gearbest_banner_Redmi_9a

Az utóbbi időkben az Epic games miatt nagyon sokat lehetett hallani az alkalmazásboltok üzletpolitikájáról. Kezdetben a legtöbb panasz egyébként az App Store-ról érkezett, de ugyanekkor a Google féle Play Áruháznak is vannak hasonló “problémái”. Ezek kiküszöbölésére érdekében a Google alternatívákat próbál teremteni a felhasználók és a fejlesztők számára. A keresőóriás egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a jövőre érkező Android 12 rendszeren könnyebb lesz alternatív alkalmazásboltokat telepíteni. Emellett a vállalat rámutatott arra is, hogy a legtöbb Androidos telefonon legalább két alkalmazásbolt már gyárilag elő van telepítve, ezek mindegyike saját üzleti modellt használ.

alternative-stores

Kiderült persze az is, hogy a Google a jövőben is ragaszkodik ahhoz, hogy a Play Áruházon keresztül terjesztett alkalmazások fejlesztőinek továbbra is be kell tartaniuk az eddigi rendszert. Vagyis azt, hogy 30%-os “szolgáltatási díjat” kap a vásárlások után a Google. Elmondták, hogy azon alkalmazások fejlesztői akik sokallják ezt a díjat nyugodtan átmehetnek egy másik alkalmazásbolthoz mert jövőre már erre is nyílik lehetőségük. Bár a Google új irányelvei jónak tűnnek, de a cég továbbra is tiltja a fejlesztőknek azt, hogy értesítsék a felhasználókat arról, hogy a Google “adót” számol fel az alkalmazásboltban.

Ha nem is teljes mértékben azt kapják a fejlesztők amit szeretnének, azért mindenképpen értékelendő, hogy a Google próbál segíteni nekik és nem az App Store-hoz hasonló egyeduralom van itt is érvényben.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.