Megérkezett az iQOO széria legújabb tagja az iQOO Neo

A Vivo friss szériájának legújabb tagja az iQOO Neo ugyan nem a legfrissebb, de még most is helytálló csúcslapkával és megfizethető áron érkezett.


A Vivo nagyon titokzatos volt az iQOO termékcsalád elindítását megelőzően. A sorozat első tagja március elején debütált, akkor egy csúcskategóriás készüléket kaptunk. Az akkor bemutatott iQOO Snapdragon 855 lapkával debütált, az iQOO Neo pedig Snapdragon 845-öt kapott. Ez a processzor még teljes mértékben megfelel az elvárásoknak. A lapka négy darab 2,8 GHZ-es Kyro 835 Gold és szintén négy 1,8 GHz-es Kyro 835 Silver processzormagra épül. A grafikus gyorsításról pedig egy Adreno 630 gondoskodik.

vivo-iqoo-neo-1

Az iQOO NEO megjelenítője 6,38 hüvelykes, Full HD+ felbontású OLED panel, melyben ujjlenyomat olvasót is helyezett el a gyártó. A kijelző körüli kávák hajszálvékonyak lettek, a megjelenítő felső sávjában lévő apró szenzorsziget egy 12 megapixeles előlapi kamerának ad helyet. A készülék hátlapján három modult találunk. Ezek közül a fő egység 12 megapixeles amit egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles mélységszenzor egészít ki. Ami a memóriakiosztást illeti, 6/64 GB-os és 8/128 GB-os változatokban tudjuk beszerezni az iQOO Neo-t.

vivo-iqoo-neo-2

A rendszer egyébként Android 9 Pie alapokon Funtouch OS 9. Ami mellé mindenféle gyári Turbo-t is kapunk mellé, ezek név szerint az AI Turbo, Center Turbo, Net Turbo, Cooling Turbo. Az akkumulátor igen méretes lett, szám szerint egy 4500 mAh-s telepről van szó. Amit a Vivo féle 22,5W-os FlashCharge gyorstöltéssel tudunk táplálni. Utóbbi fél óra alatt 50%-os töltöttségi szintet ígér. A kínai jüanos alapár rendkívül barátinak mondható, átszámítva 75 ezer forintot kérnek el az alapmodellért. Az első online értékesítés július 8-án kezdődik.

FORRÁSvivo
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.