Megérkezett Európába a Mate 30 Pro

A Mate 30 széria szeptember közepén mutatkozott be, de Kínán kívül idáig csak néhány ázsiai országban volt kapható hivatalosan. Ma végre Európába is megérkezett a Huawei új csúcsmobilja, rossz hír viszont, hogy egyelőre csak Spanyolországban kerül fel a boltok polcaira.


Meglehetősen korlátozott darabszámban jelent meg Spanyolországban a Huawei Mate 30 Pro. A készülék csak a Huawei madridi üzletében szerezhető be és kizárólag a 8/256 GB-os Space Gray modell. Természetesen a Google Mobile Services nincs a mobilon, aki megvásárolja, a Huawei Mobile Services-t tudja majd használni. A spanyoloknál 1099 eurót kérnek érte, ez átváltva 366 ezer forint.

A bevezető promóció keretein belül aki december 9-ig megveszi a Mate 30 Pro-t, kap egy 299 eurós kupont, amivel különböző Huawei termékeket lehet vásárolni. Ha a Spanyolországban jól szerepel a Mate 30 Pro, akkor gyaníthatóan több másik európai országban is megjelenik majd. A hazai premier még jóval odébb van, valószínűleg mi az utolsók között kapjuk meg a Mate 30 mobilokat.mate-30-pro-cover

Az még nem derült ki, hogy a sima Mate 30 és a Mate 30 Porsche Design is megjelenik-e majd valamikor az EU-ban, egyelőre a spanyolok sem kapták meg őket.