Megérkeztek az első képek a Galaxy Z Flip 5G-ről

galaxy-z-flip-cover

A TENAA-nál járt a jövő hónapban érkező Galaxy Z Flip 5G és ennek köszönhetően több olyan hardverspecifikációra is fény derült amit eddig még nem tudtunk a mobilról.

Bő egy hónapunk van még a következő Unpacked eseményig, ahol a Samsung több eszközről is lerántja majd a leplet. A Galaxy Note 20 széria mellett megismerkedhetünk még a Fold 2 és a Z Flip 5G készülékekkel is. Utóbbi a napokban járt a Kínai Hírközlési Hatóságnál, ahol bezsebelte a megjelenéshez szükséges tanúsítványok egy részét. Ezt követően a hatóság oldalán megjelenik pár fotó az eszközről és pár apróságot is megtudhatunk róla. Az már eddig is tiszta volt, de most megerősítették, hogy Snapdragon 865+ lapkakészlettel jön majd a mobil. Ezen kívül kiderült az is, hogy az előlapi kamerája 12 megapixeles lesz. A hátlapon pedig 20+10 megapixeles duót találunk, ami egy kis visszalépés lesz az alap Z Flip-hez képest, mert az kettő darab 12 megapixeles modullal rendelkezett.

A megjelenítő 6,7 hüvelykes AMOLED panel 1080p felbontással, a másodlagos kijelző szintén AMOLED, csak ez már 300 x 112 pixel. Az adatlap szerint 2500+704 mAh-s telep lesz majd a Z Flip 5G változatában. Ami ugyan közel van az alapmodellben lévő 3300 mAh-hoz, de egy hajszálnyival gyengébb. Cserébe állítólag gyorsabb töltést kapunk, de ezt hivatalosan egyelőre nem erősítették meg. A képek alapján a Z Flip 5G dizájnját illetően nem tapasztalhatunk semmi változást.

A bemutató tehát augusztus 5-én esedékes. Az árról eddig semmit nem tudunk, de valószínűleg a Galaxy Z Flip egyébként is csillagászati árát az 5G még magasabbra emeli majd.