Megint sikerült mindenkit átvernie a Lenovo-nak

írta: Robi

A Lenovo Z5 szériája igen sikeres lett, nem is csoda, hogy a cég sorra dobja piacra a termékcsalád újabbnál újabb tagjait, a csúcskategóriás Z5 Pro GT, mellett végre bemutatkozott a Z5s is.


Korábban már lehetett hallani a Z5s-ről és az akkoriban megosztott promóciós képek alapján úgy tűnk, hogy a Huawei Nova 4-hez vagy a Galaxy A8s-hez hasonló megjelenítővel fog majd rendelkezni, de végül nem így lett, mivel egy vízcsepp alakú notch-al érkezett. A Lenovo már korábban is eljátszotta ezt a Z5-nél, mivel akkor olyan képeket tettek közzé amelyeken úgy tűnt, hogy egy teljesen szenzorsziget és szinte kávamentes mobil kapunk, de mint a későbbiek során kiderült nem olyan lett mint amire számítottunk.

A megjelenítő 6,3 hüvelykes LTPS LCD Full HD+ felbontással és 19.5:9-es képaránnyal. A felette lévő előlapi kamera 16 megapixeles és támogatja a Face Unlock funkciót is. A hátlapról nagyon könnyen a Huawei P20 Pro juthat eszünkbe, de a közepére biometrikus azonosítót és a Lenovo logo-t is itt helyezte el a gyártó, így gyorsan bevillanhat, hogy nem egy Huawei készülékről van szó. Az itt lévő kamerák 16+8+5 megapixelesek, kapunk egy széles látószögű, egy teleobjektív és egy mélységérzékelős modult, kettős LED vaku támogatással.

A számítások elvégzéséről Snapdragon 710 processzor gondoskodik, a memóriakiosztás pedig 4/64 GB, 6/64 GB vagy 6/128 GB, tehát van választék bőven. A 3300 mAh-s teleppel rendelkező mobilt Android Oreo-val és ZUI 10 kezelőfelülettel tudjuk majd beszerezni a mobilt Starry Grey, Titanium Crystal Blue és Honey Love Orange színekben. December 24-ig lehet előrendelni az eszközt, de csak a 4/64 és 6/64 GB-os változatot, mivel a 6/128 GB-os variáns csak korlátozott példányszámban lesz kapható a későbbiek során. Az alapmodell ára 1398 jüan, ami átszámítva kb. 60 ezer forintnak felel meg.

forrás: gsmarena