Mégis lesz Exynos kiadású Samsung Galaxy S23 okostelefon?

exynos

A dél-koreai vállalat következő generációs okostelefonjáról most újabb pletykák érkeztek, amik szerint mégis lehet Exynos lapkával felszerelt változat. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

A Samsung évek óta a Samsung Galaxy S modelleket kétféle processzorral dobja piacra. Mindig van az adott évi legerősebb Snapdragon lapka és egy szintén adott évi csúcs Exynos lapka. A piac nagy részén igaz, hogy a Snapdragon-os lapka van előnyben részesítve, de Európában mindig az Exynos kiadás érhető el.

Ez sok embernek nem tetszik, hiszen a teszteken kicsit több pontszámot szoktak kapni azok a modellek, amik Qualcomm chippel vannak felszerelve. A mostani szériánál a telefonok 70%-a kapott Snapdragon chipet, a többi pedig Exynost.

galaxy-s22-series

Az év elején több olyan hírrel találkozhattunk, amik azt állították, hogy a következő évben a Samsung Galaxy S23 sorozat csak a Snapdragon 8Gen2 SoC chipet kaphatja meg világszerte. A Qualcomm vezérigazgatója meg is erősítette, hogy az előző évhez képest változni fog az arány, de a napokban megjelent szivárgások szerint mégsem 100%-ban lesz így.

Állítólag a Samsung egyes piacokon az Exynos 2300-at részesítheti előnyben, amin most is nagy erővel dolgozik. Ez a legújabb grafikus megoldásokat hozhatja el, amit az AMD fejleszt. Kíváncsian várjuk, hogy az európai piacra melyik kiadás fog megérkezni majd.


Forrás