Megjelent a Samsung Galaxy Book laptop

Samsung Galaxy Book

A dél-koreai nagyvállalat új laptopokat mutatott be, amik a globális piacon is elérhetőek lesznek. Ezek közül az egyik bemutatott eszköz a Samsung Galaxy Book készülék, ami a legkedvezőbb árú modell a bemutatott termékek közül.

A Samsung régóta készít kiváló minőségű laptopokat az olcsó árkategóriától kezdve a prémium szegmensig. A Samsung Galaxy Book azoknak lehet jó választás, akik nem akarnak hatalmas összegeket kiadni a szép megjelenésért és nagy teljesítményért.

Specifikációk

A Samsung Galaxy Book készülékben egy 15,6 hüvelykes TFT LCD kijelző panel kapott helyet, ami 1080p felbontású. A készülék egy vékony házat kapott, ami a készülék magas minőségét mutatja be, emellett könnyebb hordozhatóságot biztosít ezáltal. A készülék egyik oldalán megtalálható egy MicroSD foglalat és nanoSIM tálca, egy 3,5 mm-es Jack csatlakozó, egy 3.2-es USB port és egy security slot. A készülék másik oldalán megtalálható egy HDMI csatlakozó, egy 3.2-es USB port és két USB Type-C port. A készülék 15,4 mm vastagságú és 1,55 kg súlyú, ami könnyűnek mondható. A készüléken megtalálható egy ujjlenyomat-olvasó, ami egyben a készülék bekapcsoló gombja is. Persze ez opcionálisan változtatható, nem kötelező használni a biztonsági azonosítást. A készülék LTE képes és a WIFI 6 támogatást is megkapta. A készüléket 65W gyorsasággal lehet tölteni, egy USB Type-C port-on keresztül. AKG támogatottságot sajnos nem kapott a laptop, viszont a Dolby Atmos hangzás elérhető.

Hardveres tekintetben többféle kiadásban vásárolható meg a készülék. Ha a RAM nagyságát nézzük meg, a készülék elérhető lesz 4 GB-os, 8 GB-os és 16 GB-os kiadással is. Emellé választható akár 512 GB nagyságú NVME SSD is, amit ki lehet egészíteni egy másik SSD-vel, hiszen a készülék képes akár két SSD befogadására is. A processzorokat tekintve az Intel 11.generációs lapkakészlete közül lehet választani. Lesz 11. generációs i3-as, 11.generációs i5-ös és 11.generációs i7-es kiadás is. Emellett lesznek olyan modellek is, ami megfizethetőbb áron jönnek, ezek Pentium Gold vagy Celeron processzorokat kaphatnak meg.

Megjelenést és árazást tekintve, Németországban már 2021. május 14 óta lehet vásárolni a Samsung Galaxy Book Core i3, 8GB RAM és 256 GB-os modelljéből, emellett elérhetőek az i5-ös és i7-es változatok is. Kapható továbbá egy i7-es modell is, ami 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel, LTE támogatással vásárolható meg, ez a modell durván 400.000 Ft-ba kerül. Magyarországi megjelenésről egyelőre nincs hír.

Forrás

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.