Megjelent a Xiaomi Redmi Note 12 okostelefon

xiaomi

A kínai vállalat néhány napja hivatalosan is piacra dobta a Xiaomi Redmi Note 12 okostelefont, amit Kínában már meg is lehet vásárolni. Mutatjuk, hogy mit tudunk róla.

A kínai vállalat néhány napja hivatalosan is bemutatta a Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ és Xiaomi Redmi Note 12 Explorer kiadást.

A termékeket már meg is lehet vásárolni a cég hazai piacán, a globális kiadásra pedig az eddigi tendenciából kiindulva még hónapokat kell várni.

A sorozat legegyszerűbb kiadása a Xiaomi Redmi Note 12, aminek a legerősebb kiadása durván 100.000 Ft-os áron nyitott Kínában. Itt a maximum RAM méret 8GB, míg a belső tárhely 256GB. A processzor a készüléknél egy Snapdragon 4Gen1 SoC lapka, ami nemrégen debütált. Szoftveresen alapból Android 12 alapokon futó MIUI 13 fut a készüléken.

A kijelző egy 6,67 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű Samsung AMOLED panel, amin Infinity-O kivágásban kapott helyet a 8 MP-es szelfi kamera. A hátlapon összesen két lencsét találunk, egy 48 MP-es főkamerát és egy 2 MP-es makró lencsét. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh-es, amit maximum 33W-os gyors töltéssel lehet tölteni vezetékesen.


Forrás