Megjelent az első mobil az olcsó 5G-s Snapdragon 480 processzorral

A Qualcomm bejelentését követően rövid várakozás után meg is érkezett az első Snapdragon 480 processzorral ellátott mobil, a Vivo Y31s.

A Qualcomm a hónap elején mutatta be az első olyan rendszerchipjét a Snapdragon 480-at, ami az alsó-középkategóriába és a belépő szintre is elhozza a felhasználók részére az 5G-t. Majd pár nappal később a Vivo be is jelentette az első Snapdragon 480 processzorral ellátott készüléket, ami mindazonáltal hogy 5G képes csak 262 dollárba, vagyis átszámítva 77 ezer forintba kerül. A Vivo Y31s névre keresztelt újdonság 6,58 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS LCD kijelzővel érkezett 90,61%-os képernyő/test aránnyal és 90 Hz-es képfrissítéssel. A megjelenítő felső sávjában egy vízcsepp alakú szenzorszigetben találjuk az előlapi kamerát, modul ugyan csak 8 megapixeles, de ilyen árkategóriában nem is igazán várunk többet. A hátlapon két kamera kapott helyet, ezek közül az elsődleges szenzor 13 megapixeles, ami mellé jár még egy 2 megapixeles mélységérzékelő, valamint ezek mellett helyezkedik el a vaku is.

vivo-y31s-2

A telefon belsejében a már fent említett Snapdragon 480 processzort találjuk. Valamint van még 6 GB LDDR4X RAM és 128 GB UFS 2.1-es belső tárhely, amit szükség esetén tovább bővíthetünk. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, a telepet 18 wattos gyorstöltéssel táplálhatjuk.

vivo-y31s-1

Támogatott a kétsávos WiFi, Bluetooth 5.1 GNSS, BeiDou, GPS, GLONASS, Galileo. Android 11 rendszerrel és Funtouch OS 10.5 kezelőfelülettel Monot Color, Titanium Empty Grey, Ruby Red színekben kerül forgalomba a Vivo Y31s, de első körben csak a kínai piacon lesz beszerezhető. A globális megjelenéssel kapcsolatban eddig nem érkezett semmi információ.