Megjelent az új 200 MP-es Samsung kamera lencse

A dél-koreai vállalat a napokban hivatalosan is bemutatta az új 200 MP-es lencséjét, amit a hamarosan megjelenő új csúcskészülékében használhat majd. Mutatjuk a részleteket.

A Samsung az utóbbi években jelentős mértékben fókuszált a kamera lencsék fejlesztésére, ami kiemelkedően magas pixelszámú érzékelőket hozott el a piacra.

Az első áttörés a Samsung Galaxy S20 Ultra esetében történt meg, ahol egy 108 MP-es főkamera kapott helyet a készülékben. A nagy felbontással sok előny származik a képek készítésénél, ami az elkészített tartalmaknál látszódik is.

A 108 MP-es érzékelőnek több változatát is láthattuk, tavaly pedig megérkezett az első 200 MP-es kameralencse is, aminek a második kiadása került bele először okostelefonba, de nem a Samsung háza táján, ennek a neve ISOCELL HP3 volt. A napokban pedig bemutatkozott a legújabb verzió, ami az ISOCELL HP2 elnevezést kapta meg.

Attól függetlenül, hogy nem a legnagyobb számot viseli az elnevezésben, ez az eddigi legjobb kamerája a Samsungnak, legalább is a vállalat ezt nyilatkozta. Az új technológiával megérkezhet a 8K 30fps, valamint számos újítást kapunk majd, amit a Samsung Galaxy S23 Ultra készülékben láthatunk először február 1-én, legalább is a forrás szerint.


Forrás