Megjöttek a 2022 második negyedéves eladási eredmények

galaxy-s22-series

A napokban megjelentek a 2022 Q2-es időszak eladási eredményei, ami azt mutatja, hogy a nagyobb gyártók növekedni tudtak. Mutatjuk a részleteket ezzel kapcsolatban.

Az utóbbi időszakban azt vehettük észre, hogy az okostelefon eladások globálisan csökkenésnek indultak, ami a növekvő áraknak és a koronavírusnak köszönhető valószínűleg. A napokban hivatalosan is megjelentek a 2022 második negyedévi leszállított készülékek eredményei, ami több gyártónak jobban sikerült, mint az előző negyedév.

A listát, ahogyan már megszokhattuk több éve a Samsung vezeti 61,8 millió darab leszállított készülékkel, ami a piac 21%-át jelenti, a tavalyi évhez képest pedig 6%-al voltak az eladásai. A második helyen az Apple landolt, hiszen ők is tudtak növekedni az előző évhez 8%-ot, így a piac 17%-át tudhatják maguknak a 49, 5 millió darab leszállított készülékkel.

A harmadik helyen a Xiaomi áll 14%-os piaci részesedéssel, ők viszont a tavalyi eladásokhoz képest 25%-al adtak el kevesebb terméket, tehát itt elég nagy az esés.

A negyedik helyen az Oppo áll, akik szintén nagy visszaesést tudhatnak maguk mögött, ugyanis 22%-al kevesebb terméket szállítottak le, mint a tavalyi évben, az ötödik helyet elfoglaló Vivo pedig 19%-al kevesebbet.


Forrás