Meglepő újdonságokkal érkezhet az új iPhone SE

Az Apple tavaly, négy év után bővítette ki az SE sorozatot. Az idén még nem érkezett újabb variáns, viszont nemsokára várható az újabb modell.

INLOCK

Az amerikai nagyvállalat ritkán ad ki olyan készüléket, ami megfizethető áron debütál. Legutóbb a 2020-as évben tett így, amikor megjelent az iPhone SE 2020. Ez a készülék sikersztorinak bizonyult, hiszen eddig már több millió darabot adtak el belőle szerte a világon. Maga a telefon egy iPhone 8-as felturbózott változata, hiszen a legfőbb különbség a két készülék között az a rendszerchip.

A termék A13 Bionic chippel debütált, 3 GB RAM társaságában. A kijelző egy 4,7 colos Retina IPS panel. A kompaktság és teljesítmény, ami a készülék mellett szólhat a vásárlásnál és mivel ebben a méretben nincs túl sok vetélytárs, ezért nagyon felkapott lett. Tárhely tekintetében megvásárolható a modell 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os verzióban is. A hátlapon egy 12 MP-es optikai képstabilizátorral felszerelt kamera kapott helyet, míg az előlapon egy 7 MP-es lencsét találunk. Az akkumulátor 1821 mAh nagyságú, ami korántsem nevezhető nagy méretűnek, így az üzemidő nem túl acélos. A készülék megkapta az IP67-es tanúsítványt is. A termék forgalmazásában a megjelenés után annyi változott, hogy az iPhone 12-es széria megjelenése után, ezekből a készülékekből is kivette a töltőt és a fülhallgatót az Apple. Az alap modell jelenlegi ára nagyjából 170.000 Ft körül mozog a hivatalos forgalmazóknál.

A szivárgások szerint, a következő SE modell 2022-ben érkezhet, tehát idén kimaradhat az új verzió. Várhatóan hasonló kialakítással fog rendelkezni, mint elődje, viszont erősebb hardvert és 5G támogatottságot kaphat.

se 2023

2023, a dizájnváltás éve lehet

s

2023-ban viszont nagyobb fejlesztéseken mehet át a széria. A készülék lehet majd a vállalat első “lyukasztott” szelfikamerás mobiltelefonja. 6,1 colra növekedhet a kijelző és a képek alapján elhagyhatja a cég a Touch ID-t, így teljes lehet a kijelző. Egyes híresztelések szerint, hasonlóan oldhatja majd meg az ujjlenyomatolvasó elhelyezését a cég, mint az Apple iPad Air készüléken. Ott a készülék oldalára került a biometrikus szenzor, az Apple logó viszont maradhat a készülék közepén. Később lehetséges, hogy az iPhone 14-es széria is ilyen dizájnt kaphat meg.

Forrás 1,2