Megmutatkoztak a Kirin 970 lapka specifikációi

A Huawei Mate 10-ben debütáló következő generációs Kirin 970 lapkáról újabb információk igazolódtak be a Weibo egy posztjának köszönhetően.


Azt már tudjuk, hogy október 16-án Münchenben fog bemutatkozni a hatalmas kijelzővel ellátott Huawei zászlóshajó. Nem újdonság az sem, hogy ebbe a készülékbe fog elsőként belekerülni a cég saját fejlesztésű 10 nanométeres HiSilicon Kirin 970 processzora. Mivel az előző évi Kirin 960-as még 16 nm technológiával készült, ezért igen nagy lépésnek számít majd az idén érkező CPU, mivel (várhatóan) a teljesítmény terén igen sok rivális gyártónak meggyűlhet majd vele a baja. A külföldi Weibo oldalán tűnt fel a következő poszt, melynek köszönhetően a chipsetről eddig kiszivárgott információk megerősítést nyertek.

Ezek szerint egy 64 bites 8 magos processzort kapunk, mely négy darab Cortex A73 és szintén négy Cortex A53 magból fog állni. A maximális órajel 2,8 GHz lehet, valamit a fenti kép alapján az LPDDR4 memória 1866 MHz-en dorombol majd. Természetesen a grafikus gyorsítás sem marad el, utóbbiról egy 8 magos Mali G72 grafikus gyorsító gondoskodik. Ugyan október 16-ig már csak kevesebb mint két hónapot kell várnunk, de remélhetőleg még ez előtt felbukkan pár benchmark teszt, ezek által pedig megtudhatjuk, hogy mire is lesz képes valójában, a Kirin 970.