Mégsem lesz vérnyomásmérő az Apple Watch Series 7-en

watch

Rengeteg pletyka kering arról, hogy milyen szenzorokkal lesz felszerelve az új Apple Watch. Egy valamit szinte biztos, hogy nem fog megkapni az idei évben és ez nem más mint a vérnyomás mérés.

crypto50

Az Apple heteken belül bemutathatja legújabb készülékeit, köztük az Apple Watch Series hetet. Az okosóra generáció legújabb tagját szokás szerint minden évben ősszel mutatják be az új generációs iPhone készülék mellett.

Dizájn tekintetében maradhatnak a négyzetes kialakításnál, csak úgy, mint eddig.Viszont a  készülék oldala az idei iPhone 12-es szériához lehet hasonló, egy kicsit le lesz “úgymond” csapva.

apple

Egyes források szerint a mérete is megnövekedhet az órának egész pontosan  a kijelző mérete. Az óra kialakítása pedig hosszúkásabb és vékonyabb lehet majd. A szivárgások egyben ezzel arra is utalnak, hogy akár nagyobb akkumulátorokra is van esély. Ez nagy előrelépés lenne és egyben orvosolná a termék szinte egyetlen “gyenge” pontját. Ezzel a nagyobb akkumulátor kapacitással kitolható lenne az eddigi 1-2 napos üzemidő.

Egészségügyi funkciókból az Apple először vezette be az EKG mérést, emellett még adott a pulzus mérés is. Szó volt arról, hogy a vérnyomás mérés is jöhet, viszont egy új jelentés szerint ez csak a jövő évi órában debütálhat.

Valószínűleg a bemutató után nem lesz egyből kapható az újdonság, hiszen a gyártásnál nehézségekbe ütköznek, így csúszhat az értékesítés kezdete, bár ez nem újdonság az Apple-nél. Azt is tegyük hozzá, hogy a jelenlegi piaci környezetben nem csak az amerikai óriás küzd gyártási nehézséggekkel, hanem valamennyi konkurens cég is.

Ha az előd modellből kell kiindulni, akkor a legkisebb modell is minimum 154.999 Ft-ot fog kóstálni az e-SIM támogatás nélkül. Ha valakinek az utóbbira fáj a foga mélyebben bele kell majd nyúlnia a zsebébe.


Forrás