Mégsem veszi meg Elon Musk a Twitter-t

Az üzletember a legújabb hírek szerint mégsem vásárolja meg az egyik legnagyobb közösségi platformot. Mutatjuk, hogy miért juthatott erre a döntésre.

Áprilisban az egész internetet bejárta az a hír, hogy a Tesla tulajdonosa, Elon Musk megvásárolja a Twitter-t 44 billió dollárért, ami hatalmas összegnek mondható. Úgy tűnt, hogy minden rendben lesz az eladással, de az üzletembernek voltak még kikötései, amit nem teljesítettek a jelenlegi tulajdonosok.

A napokban az ügyről újabb információk szivárogtak ki, így ezek szerint eláll a vásárlástól Musk, mivel több információt nem kapott meg és ha meg is kapta, azok nem feltétlenül voltak valósak. Az üzletember többször kérte a céget, hogy a spambotokról készítsenek kimutatást az oldalon, hogy ki lehessen számolni a valós felhasználási réteget, de ennek sem tettek eleget.

A vádakra a Twitter vezetője úgy reagált, hogy ők készek az eddig megbeszélt feltételek alapján végbe vinni az üzletet, azon az áron, amit alapból megbeszéltek és állítólag lépéseket fognak tenni ennek az ügynek a lezárásában. Hozzátéve, ha Muska ki szeretne lépni az üzletből, akkor 1 milliárd dollárt kell fizetnie a Twitter-nek, a szerződés szerint.


Forrás