Megszólalt a Google az Androidot leváltó operációs rendszerével kapcsolatban

Többször lehetett már hallani, hogy a keresőóriás nyugdíjazná az Androidot és egy teljesen új szoftveren dolgoznak, ami összeolvasztja majd a platformot a számítógépeken használt Chrome OS-el.


Valamikor 2017-ben jött először hír a Google új operációs rendszeréről a Fuchsiaról. Attól kezdve viszont elég nagy csend. Két éve került fel egy videó YouTube-ra a rendszerről, majd egy másik 2018 januárjában, de azóta a felhasználók nem sokat láthattak az új szoftverből.

Az XDA Developers beszámolója szerint Hiroshi Lockheimer a Google Androidért és a Chrome OS-ért felelős alelnöke egy nyilatkozatában úgy fogalmazott „a Fuchsia nem az új Android vagy az új Chrome OS, a lehető legmodernebb dolgok kerülnek az operációs rendszerbe és az így szerzett tapasztalatokat más termékeknél is felhasználják majd”. Ez akár azt is jelentheti, hogy az egész egy kísérleti projekt volt és a Fuchsiát ezen a néven nem adják majd ki önmagában. Csupán a mobilos Android és a számítógépes Chrome OS összeolvasztásának egy kísérleteként jött létre. Egyes szakemberek szerint  nem csak az előbb említett platformokra épülne a Google új rendszere, hanem minden olyan eszközt támogatna, ami kapcsolódik az internetre.Lockheimer kitért arra is, hogy egyre több olyan készülék lesz, ami egyedi operációs rendszert igényel, egy Fuchsia szintű platform pedig pont ezt hozhatja majd el. Az persze nem derült ki, hogy miként és mikor. Az 5G küszöbén borítékolható, hogy az új generációs hálózat térnyerésével még több készülék kapcsolódik majd az internetre, így talán a Goolge “új” operációs rendszere is debütál az elkövetkezendő években.