Megszűnhet a Xiaomi Mi Max és Mi Note sorozata

A Xiaomi rengeteget változtatott az elmúlt időszakban az üzleti modelljén, ennek köszönhetően kaptuk a különálló Redmi márkát, de ez két termékcsalád megszűnését is jelentheti.


A Xiaomi vezérigazgatója Lei Jun előszeretettel szokott közzétenni olyan bejegyzéséket Weibo oldalán melyek a Xiaomi-t, vagy annak termékeit érintik. Ezúttal a Mi széria két népszerű tagjáról árult el egy kis információt utóbbi bejegyzésében. Írása alapján idén nem terveznek a Mi Max és Mi Note modellekkel. A Redmi Note 7 megjelenésével talán lehetett is arra számítani, hogy a Xiaomi márkanév alatt nem fogunk találkozni Note mobillal, de az azért mindenkinek új dolog lehet, hogy a Mi Max sorozat sem fog idén bővülni. Lei Jun elmondta továbbá, hogy a Mi márka továbbra is a csúcskategóriás modellekre fog koncentrálni és ez foglalja majd magába a legújabb innovációkat is. A Redmi pedig a költséghatékony telefonokat kínálja megfizethető áron, így a felső középkategóriás Mi Note készülékeket tudják pótolni, tehát ezzel több vonalat is képes lefedni a Xiaomi.

A Mi Max termékcsalád nagy kijelzővel és akkumulátorral rendelkező telefonjai eddig még nem kaptak semmiféle utánpótlást, ebből kifolyólag a nagy méretű képernyős telefonok hiányoznak a Xiaomi és a Redmi felhozatalából. A Xiaomi Mi Max 3 egyébként tavaly nyáron debütált, csakúgy mint elődje, így lassan itt lenne az ideje, hogy érkezzen a folytatás, de Lei Jun írása ennek ugye pont az ellenkezőjét mutatja. Talán év végéig még más néven kaphatunk nagy kijelzős telefon a kínai cégtől. Azt mindenképp érdemes megemlíteni, hogy hivatalosan még nem szakítottak a Mi Note-al és a Mi Max-al, bár ezek alapján, hogy idén nem terveznek velük, nem tűnik túl pozitívnak számukra a jövő.

FORRÁSwebio
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.