Megszűnhet az iPhone 12 mini gyártása

iphone

Ugyan az Apple még nem erősítette meg, de a hírek szerint nem igazán van kereslet az iPhone 12 minire, ami akár a modell gyártásának megszűnéséhez is vezethet.

Az Apple a múlt évben piacra dobta az iPhone 12 egy kisebb változatát, ami annak ellenére, hogy a széria legolcsóbb modellje lett ugyan úgy képes csatlakozni az 5G hálózatokra. Természetesen ez azt is jelenti, hogy ugyan az a rendszerchip van benne mint a többi iPhone 12 modellben. Az Apple oldalán a készülék hivatalos fogyasztói ára 299.990 Ft, de azért máshol ennél jóval olcsóbban is megtudjuk venni. Alapjában véve az Apple-nek egy jó döntése volt, hogy ilyen kis méretű, kompakt készüléket is piacra dobott, de több sebből is vérzik a mobil. Az egyik, hogy egy nagyon kicsi, 2227 mAh-s akkumulátort találunk benne. A másik pedig az ára, mivel a legtöbb vásárló inkább kifizeti azt a pár tízezer forinttal többet egy iPhone 12-ért minthogy naponta akár kétszer is töltőre kelljen rakni a mobilját, ráadásul még egy nagyobb kijelzőt is nézhet közben.

iphone-12-mini-cover

A fentiekből adódóan nem meglepő, hogy nem úgy fogy az iPhone 12 mini mint ahogy azt az Apple szeretné. Nem hivatalos források szerint az iPhone 12 modellek eladásának 6%-át teszi csak ki a mini. Ha ez az információ igaz, akkor egyértelmű, hogy nem kell az embereknek az iPhone 12 mini. A JP Morgan értékpapírcég spekulációi szerint, ha továbbra is ilyen lesz az érdeklődés a mini iránt akkor az Apple a második negyedévre leállíthatja a gyártását.

Mivel még a második negyedév egy kicsit messze van, ezért nehéz lenne megmondani, hogy valóban ez lesz-e a mini sorsa. Pár hónap múlva kiderült.