Megvan a Xiaomi Mi 10 széria nemzetközi premierjének időpontja

Miután a GSMA törölte az idei MWC-t ugrott a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro nemzetközi bemutatója is. Eddig hallgatott az új időponttal kapcsolatban a Xiaomi, de végre elárulták mikor érkeznek a globális piacra a legújabb csúcsmobiljaik.


Több mint egy hónappal az eredetileg tervezett időpont után, március 27-én a Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro Kínán kívül is elérhetővé válik. A Tweet-ben megosztott képen konkrétan nem említik, hogy milyen új eszközt mutatnak be, de ismerve a Xiaomi üzleti stratégiáját egyértelmű, hogy a Mi 10 szériáról van szó. Kínában egyébként nagyon népszerű a két mobil, az első értékesítéskor 55 másodperc alatt talált gazdára több mint 33 ezer modell a Pro verzióból, még a standard Mi 10 esetében minimum 42 ezres eladási számról beszélnek.

Ezek az első okostelefonok, amik Snapdragon 865 5G rendszerchippel érkeztek. A DxOMark tesztje szerint pedig kamerás képességeket illetően a legjobbak a piacon, holtversenyben a Oppo Find X2 Pro-val. Külsőre nagyon hasonlítanak a Mi Note 10-hez, de mélyebben belemerülve a specifikációkba azért vannak lényeges különbségek. Egyrészt erősebb a rendszerchip, memória tekintetében is több modell közül választhatunk és az X55 modemnek köszönhetően adott az 5G támogatás is.xiaomi-mi-10-pro-cover

A Mi 10 és Mi 10 Pro kijelzője 6,67 hüvelykes AMOLED panel, az akkumulátor kapacitása a Pro esetében 4500 milliamperóra, a sima Mi 10 pedig 4780 milliamperórás telepet kapott. Előbbi esetében van 50 W-os vezetékes gyorstöltés támogatás, utóbbi azonban csak 30 W-os gyorstöltéssel büszkélkedhet. A Mi 10 Pro hátlapjára elég komoly kamerarendszer került, az ultraszéles látószögű szenzor 20 megapixeles, ami mellé még jár egy 8, illetve egy 12 megapixeles teleobjektív, utóbbi 10x-es hybrid és 50x-es digitális zoomra képes. A 108 megapixeles nyolctagú lencséből álló főszenzorhoz pedig OIS és EIS is tartozik. Ezzel szemben a Mi 10 héttagú lencséből álló 108 megapixeles főmodult kapott, ami mellé 2 megapixeles makró, 2 megapixeles mélységérzékelő és 13 megapixeles széles látószögű egység társul.

A bemutató tehát március 27-én lesz, az eseményt élőben közvetítik majd a YouTube-on, a Twitter-en és a Facebookon.

Kapcsolódó cikkek:

Ez most a 10 legerősebb Androidos telefon

Ehhez hasonló lenyűgöző 4K videókat készíthetünk a Xiaomi Mi 10 Pro-val

Mi 10 és Mi 10 Pro: Befutottak a Xiaomi új csúcsmobiljai