Megvan a Xiaomi Mi 9T Pro európai startjának időpontja

A Redmi K20 és K20 Pro telefonok itthon Xiaomi logóval érkeztek, a K20 nálunk Xiaomi Mi 9T néven szerezhető be, a Pro változat viszont még nem került fel a boltok polcaira, de ez hamarosan változni fog.

REVO2A Xiaomi Mi 9T sem mondható egy rossz telefonnak, de a Snapdragon 855 lapkával ellátott Redmi K20 Pro vagy Xiaomi Mi 9T Pro azért még ütősebb lett. A mobil egyik ismérve viszont az, hogy eddig itthon (sőt, egész Európában) nem igazán lehetett beszerezni, a szürkeimportos változatokat kivéve. Most a Xiaomi a hivatalos Facebook oldalán megerősítette, hogy Augusztus 20-tól Európában is megvásárolható lesz a Mi 9T Pro. Tehát rövid időn belül remélhetőleg Magyarországon is.

mi-9t-pro-start

A Mi 9T Pro egyébként 6,39 hüvelykesm 1080 x 2340 felbontású és 19,5:9-es képarányú AMOLED megjelenítővel debütált. A számítások végrehajtásáról a fent említett Qualcomm Snapdragon 855 lapka gondoskodik. Ami a memóriát illeti, ezen a téren sincs szégyenkezni valója a Mi 9T Pro-nak, mivel 6 GB RAM-mal és 64 vagy 128 GB-os tárolóval lehet beszerezni. A készülék hátlapján egy 48 megapixeles főkamerát találunk, mely mellé egy 13 megapixeles ultra széles látószögű és egy 8 megapixeles telefotó szenzor társul. Az előlapon viszont “nincs” kamera, ezt a mobil házából motorikusan kiemelkedő 20 megapixeles modullal oldotta meg a gyártó.

xiaomi-mi-9t

A Mi 9T Pro-ban egy méretes 4000 mAh-s akkumulátort találunk, ami a 27W-os gyorstöltést is támogatja. Az eszköz európai áráról pletykaszinten lehetett már hallani, mivel a hónap elején egy holland webáruház kínálatába idő előtt felkerült a mobil. Itt 429 eurót (kb. 140.000 forint) kértek a 6/64 GB-os variánsért, kíváncsian várjuk itthon mennyiért tudjuk majd beszerezni.

FORRÁSfacebook
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.