Megvan mikor távozhat Tim Cook az Apple éléről

Tim Cook 2011 óta tölti be az Apple-nél a vezérigazgatói posztot, ami érkezése óta eddig soha nem látott sikereket ért el. A cég jelenleg a legértékesebb vállalattá vált az egész világon és hatalmas bevételekre tett szert.

Tim Cook vezérigazgató munkássága alatt fontos mérföldkövek voltak a cég életében. A kijelző felület a 3,5 colról 6,7 colra nőtt az iPhone 12 Pro Max készülékkel, emellett az ő vezetése alatt jelentek meg a „Plus” elnevezésű modellek is. Számos innovációs újítást és újra tervezést mutatott be a cég az irányítása alatt. Ilyen például az iPhone X megjelenése. Olyan népszerű okos eszközöket indított el a piacra, mint az Apple Watch vagy az Apple AirPods. Tim hivatalba lépésekor 350 milliárd dollár volt a cég piaci értéke, most több mint 2 billió dollár. Az adatokat látva az Apple nem is kívánhatott volna jobb vezetőt magának.

Egy Kara Swisher nevezetű tech újságíró legújabb podcast műsorában Tim Cook volt a vendég. Itt többféle kérdésre kitértek. Az újságíró megemlítette, hogy már 10 éve van a cégnél Cook és még 10 évet tervez-e a céggel? Erre azt válaszolta, hogy:

„Még 10 évet, valószínűleg nem. De el kell, hogy mondjam nagyszerűen érzem magamat a cégnél most. És a dátum nincs előre tervezve. De még 10 év hosszú idő és ez valószínűleg nem 10 év lesz még.”

Mindenesetre nem kell attól tartani, hogy a vezérigazgató távozása a küszöbön áll. Viszont a nyilatkozatot hallva úgy hangzik, mintha 10 év múlva már valaki mást képzelnek el a cég élén. A következő vezető Jeff Williams operatív vezérigazgató lehet egyes híresztelések szerint.

Forrás

MEGOSZTÁS
Több éve figyelem a mobiltelefon piacot és annak sajátosságait. Mindig próbálok naprakész információkat hozni számotokra.