Merész koncepción az Apple hajlítható mobilja

írta: Viktor

Többször lehetett már hallani, hogy az Apple is dolgozik egy összehajtható telefonon. Konkrétan ezt még semmi nem erősítette meg, de ha idén nem is talán jövőre jelentkezhetnek saját eszközükkel.


Anno a Galaxy Fold és a Mate X is megtekinthető volt koncepcióképeken, így a bemutató után pedig elmondható, hogy a képek készítői nem is lőttek annyira mellé. Most a cupertinói cég került sorra, érkezett is egy érdekes elképzelés egy holland ipari tervezőtől Roy Gilsing-től ezen az iPhone X Fold nevű masinát táthatjuk. A készülék inkább a Galaxy Fold-ra hasonlít, összesen kettő képernyője van. Az elülső megjelenítő 1:3-as képaránnyal rendelkezik, nyitott állapotban 2:3-as panel tárul elénk.

Összecsukva a kijelző felső sávján lévő szenzorszigeten találjuk a kamerát, tablet módban pedig a bal felső sarokban lévő lyuk rejt egy másodlagos modult. Az elgondolás szerint akár részlegesen is összehajtható lesz, ilyenkor a megjelenítő egyik fele billentyűzetként, még a másik kijelzőként funkcionál. Az ötlet nem rossz és kitudja lehet, hogy az Apple féle termék is hasonló lesz. A cég már több összehajtható telefon szabadalommal rendelkezik, köztük olyannal is amit ezeken a képeken láthatunk.

forrás: foldablenews