Mi Mix 4: Jön a Xiaomi első kijelzőbe rejtett kamerás mobilja?

Valamikor a nyáron láthattunk először élőben kijelzőbe épített kamerával szerelt mobilt. Azt már régóta tudjuk, hogy több gyártó is dolgozik ilyen készüléken, de gyaníthatóan valamelyik kisebb kínai cég fog elsőként ilyen telefonnal előrukkolni.


Az Oppo júliusban mutatta be saját megoldását, ami akkor még korántsem volt tökéletes, azóta már valószínűleg csiszolgattak rajta, és nem lennék meglepve ha februárban Barcelonába az MWC-re vinnének is belőle. Most egy Xiaomi mobilról érkezett több kémfotó, és a látottak alapján ez az eszköz nem csak egy, hanem kettő darab kijelzőbe épített kamerával is fog rendelkezni. Állítólag a hányatott sorsú Mi Mix 4 látható a felvételeken, amiről már lehetett olyan pletykát is hallani, hogy nem is fog megjelenni.

Néhány hónapja hiába vártuk a szeptemberi bemutatót, a Mi Mix 4 helyett a Mi Mix Alpha-t leplezték le, ami a széria több rajongójának nem nyerte el a tetszését, főként a magas ár miatt. A bemutatót követően többen is elégedetlenkedtek, akkor a Xiaomi egyik fejese egy weibo posztban kiosztotta a rajongókat és azt mondta, hogy ne várjanak újabb mobilt a Mi Mix sorozatba, érjék be a jelenlegiekkel. A tech portálok természetesen meg is írták, hogy nem lesz Mi Mix 4, de néhány napra rá a Xiaomi termékmenedzsere újabb posztot tett közé, amiben már azt írta „nem mondtam, hogy nem lesz Mi Mix 4, de egyben nem is erősítem meg a Mi Mix 4 létezését.”

Bár a képek forrása nem hivatalos, de állítólag a Mi Mix 4 látható rajtuk. Megjelenésről még nem tudunk semmit, a specifikációkkal kapcsolatban is csak a korábban hallottakra támaszkodhatunk. Ezek szerint Snapdragon 855+ kerül majd a motorháztető alá, a tárhely UFS 3.0-s lesz és a kijelző támogatja a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát. A megjelenítőben lévő két modul úgy tudni 12+2 megapixeles, hátul pedig 108+20+12+5 megapixeles kamerák teljesítenek majd szolgálatot. Mivel a fent leírtak egyike sem hivatalos forrásból származik, érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni ezeket az infókat. Ha valóban Snapdragon 855+-al jön a Mi Mix 4, valószínűleg nem fogják sokáig húzni a bemutatót, hiszen napokon belül érkezik a Snapdragon 865.