Mi Mix Alpha: káprázatos lett a Xiaomi új csúcsmobilja

A Xiaomi tényleg megcsinálta, bemutatták az első telefont 100% feletti kijelző-test aránnyal. A Mi Mix Alpha megjelenítője szinte teljesen körbeér, és az eszköz házának a 180 százalékát fedi le. Érdemes megnézni a képeket, mert ilyen mobilt még biztos nem láttál.

REVO2

A Mi Mix széria első tagja 2016 novemberében szépen helyben hagyta a konkurenciát és úgy tűnik ezt a most bemutatott Mi Mix Alpha is megteszi. Kijelzőben és kamerában egyelőre nincs ellenfele a Xiaomi újdonságának. Gyorsan szót ejtünk a specifikációkról, mert nem ezek a mobil legérdekesebb részei. Az eszköz lelke a Qualcomm csúcslapkája a Snapdragon 855 Plus, ami mellé 12 GB LPDDR4X RAM és 512 GB UFS 3.0-s tárhely került.

A nano-szilikon katódos akkumulátor 4050 milliamperórás, és támogatja a 40W-os gyorstöltést, a vezeték nélküli töltés érthető módon kimaradt a repertoárból. Az 5G modem és a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó természetesen nem hiányzik, fizikai gombok és beszédhangszóró viszont nincs. Telefonálás során a kijelzőből jön a hang, ilyennel már találkozhattunk korábban is, a közelségérzékelő pedig ultrahangos.

A kijelzőről egyelőre nem árult el semmi konkrétumot a Xiaomi, az biztos, hogy a széleken a panel nyomásérzékelővel is rendelkezik, itt tudjuk szabályozni a hangerőt, de több extra virtuális gombot is beállíthatunk. Az AI is szépen kiveszi a részét, a motor a normál fogásnál kiszűri a véletlen érintéseket és a felhasználó visszajelzést is kap egy adott gomb benyomásakor, itt apró rezgésre vagy valami hasonlóra kell gondolni.Mi_Mix_Alpha_hátlap

Nyilván csak a piacra kerülés után derül ki mennyire lesz életképes az Alpha. A készülék elvileg jól bírja a strapát, zafírüveg gondoskodik a panel védelméről. Persze a puding próbája az evés, erről úgyis majd csak akkor jön infó, ha a mobil megvásárolható lesz. A Xiaomi persze meg is kéri az árát rendesen, a Mi Mix Alpha ára 20.000 jüan, ez átváltva körülbelül 860 ezer forint. Gyaníthatóan tehát nem lesz néptelefon.

A kamerákon sem spórolt a Xiaomi

A dizájnon kívül az Alpha másik ütőkártyája a kamera lesz. Mivel előlapi modul nincs, a hátlapon lévő triót tudjuk használni szelfik készítéséhez is. A főmodul a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HMX szenzora lett. Ezzel akár 12032 x 9024 pixeles képeket is tudunk lőni, a 1/1,33″-as lapkaméretnek pedig az éjszaka készített felvételeknél vesszük majd hasznát.Mi_Mix_Alpha_kamerák

Pont tegnap promózta a Xiaomi, hogy akár 8x-os nagyításnál is viszonylag részletgazdag képet kapunk, a 108 megapixel digitális nagyításnál is jól fog jönni, igaz ebben az esetben kisebb képfelbontásban rögzít. A főkamera mellé azért kerül egy 2x-es zoomegység is, f/2.0-s rekeszértékkel, illetve egy 20 megapixeles, 117 fokos látószögű modul, f/2,2-es blendével. Utóbbit egyébként 1,5 cm-ről lőtt makrófotók készítésére is lehet majd használni.

Nagyjából ennyi derült ki a Mi Mix Alpha-ról, több tisztázatlan részlet is van még, de valószínű az elkövetkezendő hetekben mindenre választ kapunk.