Milliókat kerestek a Call of Duty Mobile-al, most bilincsben vannak miatta

A kínai hatóságok a Tencenttel együttműködve csíptek nyakon egy olyan bandát akik játékokhoz készítettek csalásokat, és egész jól megéltek belőle.

A kínai rendőrség a Tencenttel együttműködve felszámolta a világ egyik legnagyobb videójáték csaló műveletét. A Tencent nevéből már lehet sejteni, hogy ez a Call of Duty Mobile-t is érintette, de ezen kívül a csapat még az Overwatch-hoz is készített csalásokat. A szekér annyira beindult, hogy az illegális művelettel összesen 76 millió dollárt tudtak bezsebelni, mert előfizetést kértek a chaet-előktől. Az “előfizetők” napi vagy havi díjat fizettek azért, hogy játék közben tudják alkalmazni a csalásokat, napi szinten 10 dollárt vagy havi 200-at. A bandától több értéktárgyat, luxusautókat is lefoglaltak, összesen 10 embert tartóztattak le, melyek közül mindegyik Kunshan városban élt.

A Tencent együttműködése a rendősréggel új, de nem meglepő dolog, mint tudjuk ők a legnagyobb játékvállalat Kínában. Nevükre nincs jó hatással ha szemet hunynak a csalók felett, valamint akár dollármilliárdokat is veszíthetnek, elég ha csak az eSport eseményeket tartjuk szem előtt.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a csalók miatt mennyien hagyják el az online játékokat. Jó példa erre a Vikkstar néven ismert YouTuber, aki azért, hagyta abba a Call of Duty Warzone-t, mert szerinte a csalók miatt a játék játszhatatlan állapotban van.

A most letartóztatott csoportról nem tudjuk, hogy mi lesz még a sorsuk, amennyiben hallunk még felőlük frissítjük cikkünket.