Minden Android és iOS felhasználó számára elérhető a The Elder Scrolls: Blades

A Bethesda munkásságát valószínűleg a többségnek nem kell bemutatni, olyan ismert játékok kerültek ki a kezeik közül mint a Fallout sorozat vagy a The Eldes Scrolls széria. Utóbbiból mobilos verzió is készült Blades néven, amit eddig korai hozzáférésben még csak néhány szerencsés tudott kipróbálni, a napokban viszont minden Android és iOS felhasználó számára elérhetővé vált a játék és még Bethesda account sem kell hozzá.


A játékmenet nem változott, továbbra is farmolni kell és irtani az ellent, közben fő és mellék küldetéseket teljesíthetünk. A karakterünk külsejét magunk tudjuk megválasztani, akivel ezt követően gyűjteni kell a skill pontokat és döntésünknek megfelelően több irányba is tudunk fejlődni. Az alapanyagokból tárgyakat craftolhatunk és ezek kellenek ahhoz is, hogy a városunkat tudjuk fejleszteni. Multi nincs, de a barátok városaiba ellátogathatunk és arena módban akár meg is küzdhetünk velük. Az indulásnál már rögtön a mélyvízbe dob minket a Bethesda és egy kis harccal kezdünk.

Az irányítás egyszerű, gyakorlatilag oda megy a karakterünk ahova a kijelzőn bökünk. Amikor harcolunk egy bizonyos ideig kell nyomva tartani a kijelzőt, ha elengedjük beviszünk egy csapást. Védekezni a bal oldalán lévő pajzs ikonnal lehet és extra sebzést okozó kombókat is elérhetünk ha az ellenfelet különböző oldalról ütjük meg. A játék grafikája lenyűgöző lett, persze számít milyen készüléket futtatjuk a Blades-t, nem mindegy, hogy egy felső vagy egy középkategóriás masináról van szó. Álló és fektetett nézetben is játszhatunk ilyenkor a felhasználói felület igazodik az a kijelzőhöz. Most is három erőforrás áll rendelkezésünkre, ezek az életerő, magica és állóképesség. Minden szintlépéskor kettőt tudunk majd növelni, ezt tetszőlegesen mi döntjük el.

A varázslatok a magickát fogyasztják, ha pedig a közelharc a cél, az állóképességre érdemes fejlesztetni. A különböző játékmódokban kincsesládákat kapunk jutalmul melyek típustól függően tárgyakat, nyersanyagokat és varázsitalokat tartalmaznak. Itt jön a feketeleves, mivel ezek kinyitásához idő kell és csak egy bizonyos mennyiséget tudunk magunknál tartani belőlük. Lehet gyorsítani a dolgot, ehhez viszont drágakövek kellenek, amit a mobok ugyan dobálnak haláluk után, viszont nagyon keveset. Sajnos az van mint a legtöbb ilyen játéknál, aki fizet gyorsabban fejlődik. Innen tudod letölteni Androidra és iOS-re.