Minden kiderült a Huawei hamarosan piacra kerülő csúcsmobiljáról

A Huawei februárban mutatta a Mate X-et, ennek ellenére voltak még megválaszolatlan kérdések a hardverspecifikációit illetően, de most a TENAA-nak köszönhetően több lényeges dolgot is megtudtunk róla.


Mielőtt egy telefon kereskedelmi forgalomba kerül nélkülözhetetlen, hogy ne fusson egy kört a Kínai Hírközlési Hatóságnál. Mivel a Huawei Mate X az eddigi pletykák alapján szeptemberre várható, így a hírközlési hatóságnál beszerezte a szükséges engedélyeket. Azt már eddig is tudtuk, hogy Kirin 980-as lapkával fog debütálni a Mate X és azt is, hogy lesz belőle 5G változat. Illetve azzal is tisztában voltunk, hogy csukott állapotban 6,6 míg nyitottan 8 hüvelykes lesz a Huawei első hajlítható mobilja. Kiderült, hogy a 8 hüvelykes OLED panel felbontása 2480 x 2200 pixel lesz.

huawei-mate-x

A TENAA-nál három különböző Mate X járt, mindegyik különböző memóriakiosztással. Ennek köszönhetően kiderült, hogy 6/128 GB-os, 8/256 és 12/512 GB-os Mate X kerül majd forgalomba. Jó hír, hogy ha a gyári tárhely nem lenne elég akkor SD kártyával tudunk rajta bővíteni mindhárom modell esetében.

huawei-mate-x-2

A TENAA szerint 161,3 x 146,2 x 11 milliméteres fizikai adottságokkal fog rendelkezni a Mate X, súlya pedig 287 gramm lesz. Hátlapján lévő 40+16+8 megapixeles kamerákat egy ToF modul is ki fogja egészíteni. Az már eddig is tiszta volt, hogy 55 W-os gyorstöltést kap az eszköz, ezt a hírközlési hatóság szintén megerősítette. Az akkumlátor kapacitásánál viszont 4400 mAh-t tüntettek fel, de mint az MWC-n már kiderült a telep 4500 mAh-s lesz. Információink szerint szeptemberre várható Oroszországban a Mate X, de azt szinte biztosra vehetjük, hogy a kínaiak ennél előbb megkapják. A hazai megjelenésről egyelőre még nincs semmi infó.