Minden kiderült a kedden érkező iPhone 12 szériáról

Ha valaki lemaradt volna, jövőhéten kedden tartják az új iPhone-ok bemutatóját. Magyar idő szerint 19 órától indul a keynote élő közvetítése, amit szokás szerint a YouTube-on és az Apple weboldalán lehet majd követni.

Az elmúlt hónapokban rengeteg infó érkezett az iPhone 12 szériáról, szinte már borítékolható, hogy idén négy telefonnal készül az Apple. A legkisebb és legolcsóbb készülék az iPhone 12 Mini nevet kapja, ez a modell a maga 5,4 hüvelykes kijelzőjével meglehetősen kompakt telefonnak számít. A Mini 64 és 256 GB közötti tárhellyel lesz beszerezhető, állítólag 699 dolláros (kb. 210 ezer Ft) nyitóáron. Az eszköz hátlapján két kamera dolgozik, egy széles látó és egy ultraszéles látószögű szenzor. Ugyanez lesz a helyzet kamerás vonalon az iPhone 12-vel is, ami 6,1 hüvelykes kijelzővel és 799 dolláros árcédulával debütál.

A következő a sorban az iPhone 12 Pro, ennek a készüléknek szintén 6,1 hüvelykes képernyője lesz, de már három kamera kerül a hátlapjára, a fent említett duó kiegészül egy teleobjektívvel sőt, egy LiDAR szenzort is kapunk extraként. Állítólag a Pro verziók főkamerája hét tagú lencséből áll, tehát valamivel fejletteb lesz. Gyakorlatilag ugyanezt gyújtja fotózás szempontjából az iPhone 12 Pro Max, ami 6,7 hüvelykes képernyővel, több RAM-mal, nagyobb akkuval és vaskosabb árcédulával érkezik.

Egy Weibo-s forrás szerint mind a négy masina megkapja a Super Retina XDR kijelzőt, az 5G támogatást, a 15W-os vezeték nélküli töltést és a vadonatúj Apple A14 rendszerchipet. Ezeket az információkat egyébként a mindig megbízható forrásokkal dolgozó leakster, IceUniverse is megerősíttette, tehát elég nagy rá az esély, hogy ilyen lesz az Apple 2020-as felhozatala, mobilos vonalon.