Mit is jelent a GPU Turbo a Honor mobiloknál?

A Huawei több milliárd dollárt költ a legújabb technológiák kifejlesztésére, jelenlegi legújabb a tegnap bemutatott Honor mobiloknál debütáló GPU Turbo.


Még a Honor Play megjelenése előtt nyilatkozott úgy Yu Chengdong a Huawei elnöke, hogy legújabb technológiai fejlesztésük az idei év egyik mérföldköve lehet. Akkor még nem tudtuk pontosan, hogy miről van szó. A tegnapi nap során végül bemutatkoztak a Honor Play és a Honor i9 készülékek és az is kiderült, hogy mindkettőben jelen van a GPU Turbo technológia.

A GPU Turbo drámai módon növeli a grafikus feldolgozás hatékonyságát, így az okostelefonok még nagyobb teljesítménnyel futtatnak játékokat és közben nem csökken jelentősen az üzemidő. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy egy GPU Turbo-val rendelkező mobilnál 60 százalékkal növekszik a grafikus feldolgozás hatékonysága, úgy, hogy közben 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.

Megtudtuk azt is, hogy egy középkategóriás GPU Turbo-val felvértezett mobil egyetlen szálas teljesítménye még a ma piacon lévő csúcskészülékek többszálas GPU teljesítményét is képes megverni. E mellett a HDR képminőségen és a speciális effektek terén is vannak változások, így még jobb játékélményt kaphatunk.

A technológia a hardver-szoftver integrált gyorsítótárára támaszkodik. Ez pedig előnyös azoknál a mobil játékoknál, melyek nagyfokú grafikus feldolgozási hatékonyságot igényelnek. Hozzátették azt is, hogy a GPU Turbo a jövőben az AR-t és a VR-t is támogatni fogja és alkalmazkodni fog olyan szektorokban is mint a virtuális tanulás és az online vásárlás vagy távorvoslás.

Elsőként a tegnap bemutatott Honor Play és Honor i9 mobilokban érkezett ez az újítás, de hamarosan a Honor 10, Honor View 10, Honor 9 Lite és a Honor 7X is megkapja majd, ami alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy nem csak a zászlóshajók kiváltsága lesz.

forrás: gizmochina