Moneytou: Praktikus funkcióval bővül napokon belül a Viber

Elsőként Magyarországon vezeti be a Rakuten a Viber legújabb funkcióját, a Moneytou-t, aminek segítségével a felhasználók egymásnak tudnak pénzt küldeni.


A Mastercard által fejlesztett MoneySend nevű technológiának köszönhetően banktól függetlenül tudunk majd kisebb-nagyobb összegeket küldeni ismerőseinknek, barátainknak a Viber-en keresztül. Aki szeretné majd igénybe venni a szolgáltatást, első körben regisztrálnia kell bankkártyáját és külön pozitívum, hogy az utalás nem csak banki nyitvatartási időben lesz lehetséges.

kép: MTI/Máthé Zoltán

Azt azért érdemes kiemelni, hogy nem egy virtuális banki szolgáltatásról van szó, mint mondjuk a Revolut. A tranzakciók a felek kártyái között zajlanak, de jóval egyszerűbb lesz a folyamat, mintha a webbankkon keresztül kellene az adatokat külön-külön megadni és ugye hétvégén is működik, ami az utalásokról nem minden esetben mondható el. A szolgáltatás persze fizetős, nem lesz teljesen ingyenes, de még mindig olcsóbb mintha bankon keresztül utalnánk. Ha 3000 forintot vagy annál kisebb összeget utalunk, akkor a tranzakciós díj 79 forint. 3000 forint felett a 79 forintos tranzakciós díjat szintén ki kell fizetni, és még pluszba a 3000 forint feletti összeg 1,5 százalékát. Ez azt jelenti, hogy 10.000 forint esetében összesen 184 forintot kell majd fizetni az utalás után. Kapunk egy kis bevezetési akciót, 2019 végéig szombatonként 79 helyett 49 forint lesz a tranzakciós díj, de 3000 forint fölött az 1,5 százalék továbbra is megmarad.

kép: origo

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően havonta maximum 125.000, évente pedig legfeljebb 780.000 forintot tudunk küldeni egymásnak. Elvileg itthon napokon belül indul a szolgáltatás, elsőként a világon, majd a szomszédos országokban válik elérhetővé. A Cetelem, a K&H és az MKB ügyfeleinek viszont pár hónapot még várni kell, ők nem tudják egyelőre használni a Moneytou-t.