Mutatjuk melyik az a telefon ami egy tó mélyén fél évig is kibírja

Ugyan a vízálló telefonok többsége a gyári információk szerint hivatalosan csak 1 méteres mélység bírja víz alatt, de erre azért az élet néha rácáfol, mutatjuk az egyik legújabb ilyen történetet.

Clayton Helkenberg és felesége, Heather évente több alkalommal szoktak búvárkodni a kanadai Harrison tóban, ahol a tó mélyén lévő tárgyakat szokták összeszedni. Clayton még egy kamerával meg is szokta örökíteni, hogy milyen furcsaságokat talál a tóban. A felvételek alapján leginkább napszemüvegek szoktak előkerülni egy ilyen búvárkodás során, de szoktak találni sapkákat, italos üvegeket, Go Pro  kamerát és mobiltelefonokat is.

Idei egyik merülésén Clayton talált egy iPhone 11 készüléket, ami elsőre nem volt olyan jó állapotban, de miután hazavitte és töltőre tette meglepő módon tapasztalta, hogy még működik a mobil. Ezt követően sikerült neki felvenni a kapcsolatot a készülék tulajdonosával, akinek visszaadta a talált iPhone 11-et. Az eredeti tulajdonos Fatemeh Ghodsi, Vancouverben él, aki elmondta Clayton-nak hogy még egy fél évvel ezelőtt egy hajóról ejtette bele telefonját a vízbe mikor nyaralt. Fatemeh egyértelműen örült, hogy visszakapta telefonját, amin rengeteg kép volt melyeket még a nyaraláson készített.

Clayton Helkenberg már évek óta búvárkodik, ez által sok tapasztalattal is rendelkezik. Van egy YouTube csatornája is Aquatic Monkey néven, ide szokta a merüléseiről feltölteni a videókat. Elmondta, hogy tavaly több mint 100 pár napszemüveget, 26 db okostelefont és 2 db Go Pro kamerát gyűjtött össze. Idén pedig eddig 35 db napszemüveget, 5 db okostelefont és 1 db Go Pro gyűjtött be.