MWC 2019: 5G-vel érkezett a majdnem hajtogatható LG V50 ThinQ

írta: Robi

Az LG az idei MWC-re nem hozott hajlítható mobil, helyette a LG V50 ThinQ-t egy méretes kiegészítővel tették hajtogathatóvá.


Ugyan már tudjuk, hogy az LG is dolgozik hajlítható mobilon, az MWC-re mégsem hozták el nekünk ezt az eszközt, mivel szerintük még túl drága lenne. Helyette megkaptunk a kisebbik dél-koreai cég első 5G kapcsolatra alkalmas készülékét az LG V50 ThinQ-t, ami már félúton van ahhoz, hogy hajtogatható telefon legyen. Az LG ugyanis egy LG Dual Screen névre keresztelt kiegészítővel oldotta meg a hajtogathatóságot, ez egy extra kijelzővel rendelkező tartozék, ami lehetővé teszi, hogy nem csak egy irányba tudjuk összecsukni a mobilt.

Az LG V50 ThinQ egyébként 6,2 hüvelykes 3120×1440 felbontású FullVision névre keresztelt OLED megjelenítőt kapott melynek energiaellátásáról egy 4000 mAh-s telep gondoskodik. Érdemes megemlíteni, hogy a fenti tartozéknak nincs akkumulátora, így használata során a mobil erőforrásait használja. A telefon képe egyébként vezeték nélküli technológiával (nem WiFi-n) késleltetésmentesen vetítődik át a különleges tokba szerelt Pogo Pin csatlakozású extra kijelzőre.

Az LG V50 ThinQ a G8-hoz hasonlóan Snapdragon 855 lapkát birtokol, az 5G kapcsolatról pedig a Qualcomm X50-es modemje gondoskodik, illetve a memóriakiosztás is változatlan, tehát 6 GB RAM ás 128 GB tárhely áll rendelkezésünkre. A hátlapon elhelyezett ujjlenyomat olvasón kívül még arcfelismeréssel is fel tudjuk oldani a készüléket melynek hátlapján 12+12+16 megapixeles kamerák helyezkednek el. Az előlapon lévő szenzorsziget pedig egy 8 megapixeles normál és egy 5 megapixeles széles látószögű lencsének ad helyet. A másik két LG mobilhoz hasonlóan a V50 ThinQ árát sem tudtuk meg az LG-től, mint ahogy azt sem, hogy mikortól kerül fel az üzletek polcaira.

forrás: LG