MWC 2019: LG G8 ThinQ-val és G8s ThinQ-val bővült a G széria

írta: Robi

Az LG idén is jelen volt az MWC-n, ahol egyszerre mutatták be a V és G sorozat legújabb tagjait, utóbbi két új készülékkel bővült amik a LG G8 ThinQ és G8s ThinQ neveket kapták.


Tegnap este 151,9 x 71,8 x 8,4 milliméteres méretekkel és 167 gramm súllyal debütált az LG G8 ThinQ. A mobil OLED kijelzője 6,1 hüvelykes, 19,5:9-es képaránnyal és QHD+ felbontással 564 ppi képsűrűség mellett. Már korábban is sejthető volt, hogy Snapdragon 855 lapkát kap majd a készülék, de a memóriakiosztás még nem volt tisztázott, utóbbi egyébként 6 GB RAM és 128 GB-os tároló lett, akkumulátorának kapacitása 3500 mAh. A multimédiás téren fejlődött az LG, mivel a mono hangszórókat sztereóra cserélték és azok a kijelzőbe lettek építve, ami így a Crystal Sound OLED Stereo Speaker nevet kapta.

A mobil hátlapján találjuk az ujjlenyomat olvasót, de ezen kívül arcfelismeréssel is fel tudjuk oldani a telefont. A hátul lévő biometrikus azonosító felett pedig 12 megapixeles f/1,5-ös normál látószögő, 16 megapixeles f/1,9-es nagylátószögő és egy 12 megapixeles f/2,4-es zoom lencse helyezkedik el. Az előlapon egy 8 megapixeles 3D-s ToF kamera található, ez a 3D feltérképezést és a mélységérzékelést infravörös fényekkel végzi amit egy 5 megapixeles modul egészít még ki. Itt érdemes megemlíteni, hogy az LG G8 ThinQ-t egyes országokban csak kettő darab hatlapi kamerával tudjuk majd megvásárolni, azt nem tudni, hogy itthon a kettő vagy a három kamerás variáns lesz-e a befutó. Az IP68 és MIL-STD 810 G minősítésekkel rendelkező LG G8 ThinQ-t négy színben tudjuk majd beszerezni Android 9 rendszerrel, azonban az árát nem árulta el a gyártó és a megjelenés időpontja is várat magára.

Az LG G8s ThinQ egy picivel nagyobb megjelenítőt kapott, tehát ez esetben egy 6,2 hüvelykes 2248 x 1140 felbontású, ugyan úgy OLED kijelzőt tapicskolhatunk az alap G8 ThinQ-tól eltérően már egy kicsit nagyobb szenzorszigettel. Az LG G8s ThinQ  kameráinak tudására külön nem tért ki az LG, valószínűleg a hátlapon itt is a két darab 12 megapixeles kamerát találjuk, de az biztos, hogy a 16 MP-es egységet már 13 megapixelesre cserélték.

Akkumulátora egy leheletnyivel nagyobb mint amit a G8 kapott, ami 3550 milliamperórát jelent. Sajnos ezen kívül más egyeben nem közölt az LG a G8S ThinQ-ról, várhatóan ez a modell is megkapja a Snapdragon 855 lapkát. Ami az árát illeti, ugyan úgy mint a G8 ThinQ-nál, ez esetben sem eredt el a nyelve az LG-nek.

forrás: LG

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.