Nagy bajban a Huawei: Play Áruház nélkül jöhet a Mate 30 széria

huawei-cover

A korábbi hírekkel ellentétben most mégis úgy néz ki, hogy a Huawei Mate 30 széria nem kap teljes értékű Android licencet.

REVO2

Nagyon úgy tűnik, hogy csalódnia kell azoknak a felhasználóknak akik a szeptemberben bemutatkozó Mate 30 sorozat valamelyik készülékére pályáznak. Az eddig kiszivárgott információk alapján úgy tudtuk, hogy a Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro már korábban megszerezte azokat az Android licenceket amivel minden Google szolgáltatás elérhető lesz a két telefonon. Most azonban egy váratlan fordulatot vett a dolog, mivel a Reuters szerint előfordulhat, hogy a szeptember 18-án érkező csúcsmobilokon nem lesznek megtalálhatók bizonyos Google alkalmazások. Egy Gmail és Play Áruház nélküli Androidos készüléket pedig nem éppen előnyös piacra dobni. A The Verge-nek az ügy kapcsán a Google szóvivője azt nyilatkozta, hogy a kormányzat korlátozása miatt nem csak a Mate 30 és Mate 30 Pro mobilokat érintheti hasonló intézkedés, hanem az utánuk érkező újabb modelleket is.

Az eddigiek alapján a Huawei jelenleg az újabb 90 napos haladékot élvezi. Annak ellenére, hogy Trump korábban kijelentette, hogy felhagy a kínai céget érintő korlátozásokkal, továbbra is úgy tűnik, hogy változatlan a helyzet. Sőt mondhatni rosszabb lett, mivel az elmúlt időszakban még több Huawei leányvállalat került fel a “feketelistára”.

Kérdés, hogy miképp reagál majd a Huawei a fentiekre. Mint tudjuk a hónap elején már bemutatták saját rendszerüket a HarmonyOS-t, ami szükség esetén leválthatja az Androidot.

FORRÁSreuters
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.