Nagyképernyős eszközökhöz szánt intelligens lapkát és pop-up kamerát mutatott be a Honor 

Kantonban, a Global Mobile Internet Conference-en (GMIC) a Honor bemutatta az új intelligens lapkakészletét, a Honghu 818-at. Ha a név nem ismerős, nem véletlen, hiszen ezúttal nem egy mobilokba szánt rendszerchipről van szó.


A Honghu 818 kifejezetten nagyképernyős eszközökhöz készült, a hivatalos sajtóközlemény szerint öt éves fejlesztő- és kutatómunka munka előzte meg a SoC bemutatóját. Nem csak a Honor vagy a Huawei eszközeiben találkozhatunk majd vele, hanem más gyártók számára is elérhető lesz.honghu-818

A chipset összesen hét képfeldolgozó technológiát foglal magába, ezek a Motion Estimate and Motion Compensation (mozgáskompenzálás), a High Dynamic Range Imaging (nagy dinamikatartományú kép), a Super-Resolution (alacsonyabb felbontású kép felskálázása), a Noise Reduction (zajcsökkentés), a Dynamic Contrast Improvement (dinamikus kontrasztszabályozás), az Auto Color Management (automatikus színkorrekció) és a Local Dimming (sötét területek háttérvilágításának állítása). Ezeken keresztül javítja és optimalizálja a felbontást, a kontrasztarányt és a színeket, mindezt több algoritmus segítségével.

A nyolcmagos processzornak nem okoz gondot az erőforrásigényes képfeldolgozás a
nagy kijelzők esetében sem. A nagy felbontású képek megjelenítéséért a MEMC
technológia is felel, és ezzel egyidejűleg kiváló hangminőség, illetve távoli
hangfelismerés és -vezérlés is elérhető. A processzor sávszélesség kihasználási foka
50%-kal jobb, mint az átlagos eszközöké.

Honor Vision Pop-up kamera

A Honor a dual-brand stratégia égisze alatt úttörő szerepet tölt be Huawei Csoporton belül, az eddigi tapasztalatait pedig a televíziók piacán is kamatoztatja. A Honor első Honghu 818 lapkakészletre épülő okoskijelzője mellett egy okos pop-up kamerával is készül, ami a neurális feldolgozó egységen keresztül az arcfelismerést is lehetővé teszi.
A Honor Vision termékcsalád keretén belül bejelentett megoldások 2019 augusztusától
lesznek elérhetőek.