Nagyon népszerűek Európában a Xiaomi mobilok

xiaomi-logo-cover

Egy friss felmérés alapján a Xiaomi adta el a letöbb 5G képes okostelefon a közép- és kelet-európai piacon, ráadásul jelentős előnyben van a többiekhez képest.

crypto50

A Strategy Analitics elemző cég legfrissebb adatai alapján 2021. harmadik negyedévében a Xiaomi szerezte meg az első helyet a közép- és kelet-európai piacon az eladott 5G képes okostelefonok száma alapján. Abban az időszakban melyben a Strategy Analitics elemzéseit végezte a Xiaomi részesedése 41,8 százalék volt, amivel messze felülmúlta a konkurenciát. Ráadásul az elért számok jelentéségét az is fokozza, hogy egy évvel ezelőtt a Xiaomi részesedése ugyan ezen piacon csak 4,3 százalék volt. A piackutató cég szerint a vállalat 2021 végére is vezető szerepet tölt majd be a közép- és kelet-európai piacon és a növekedési tendencia 2022-ben tovább fog folytatódni.

analytics

A közép- és kelet-európai piacon az 5G-s telefonok piacán a második helyezett az Apple lett. A cupertinói vállalatnak 26%-os részesedést sikerült elérnie. A harmadik helyezett a Samsung lett a maga 11,5 százalékával. Itt érdemes megjegyezni, hogy három évvel ezelőtt még az övék volt a piac 34,3 százaléka. Láthatóan a mindössze három év alatt jelentős a dél-koreai gyártó részesedésének csökkenése, jelenleg csak a harmadát birtokolják mint ezelőtt. A Realme-nek sikerült a negyedik helyre befutnia ők az övezetben az 5G képes okostelefonok piacának 7,9 százalékát birtokolják a negyedéves adatok alapján. Azonban itt is egy szép növekedés látható, mivel egy évvel ezelőtt csak 0,9 százalékot könyvelhettek el. Az ötödik helyezett a OnePlus lett a maga 2,5 százalékával. Ami csökkent az előző évhez képest, mivel akkor 4,3 százalékot birtokoltak.