Napokon belül érkezik a Huawei Nova 5i Pro (Mate 30 Lite)

A Huawei Nova 5 szériája a múlt hónapba mutatkozott be és úgy tűnik máris bővül egy újabb modellel, ami Huawei Nova 5i Pro néven érkezhet.


Már a Huawei Nova 5 Nova 5i és Nova 5 Pro bemutatóját megelőzően lehetett hallani egy negyedik készülékről. Azonban ezt végül június 21-én nem mutatták be. Most viszont úgy tűnik, hogy ami késik nem múlik. A kínai gyártó ugyanis egy promóciós videóval erősítette meg a Nova 5i Pro érkezését. Ami két nap múlva, azaz július 26-án lesz esedékes. A 18 másodperces videó szerint az 5i Pro egy 32 megapixeles előlapi kamerával fog rendelkezni. Illetve a nemrég bemutatott Kirin 810 lapka gondoskodik majd a számítások elvégzéséről. Valamint négykamerás rendszert kap a mobil, melyek közül a fő kamera 48 megapixeles lesz.

Az eszköz egyébként már járt a TENAA-nál is, akkor megtudtuk, hogy súlya 178 gramm lesz, méreteit tekintve pedig egy 156,1 x 73,9 x 8,3 milliméteres mobilra kell számítanunk. Mindezek mellé pedig egy 6,26 hüvelykes Full HD+ felbontású IPS LCD panel társul. A memória terén sem kell szégyenkeznie az 5i Pro-nak, 6/128 GB-os és 8/256 GB-os változatban tudjuk majd beszerezni. Akkumulátora pedig 4000 mAh-s lesz, ami szintén nem mondható kevésnek.

nova-5-i-proAmi a kamerákat illeti a 48 megapixeles főkamera mellé, egy 8 megapixeles másodlagos objektív és kettő darab 2 megapixeles kamera fog járni. A hátlapon lévő kamerák elhelyezése ismerős lehet a Mate 20 szériától. Egyes régiókban Huawei Mate 30 Lite néven tudjuk majd beszerezni Magic Night Black, Emerald Green és Aurora színekben. Android 9 Pie rendszerrel és EMUI 9.1 kezelőfelülettel.