Ne dőlj be! Csalókra figyelmeztet a MediaMarkt!

mediamarkt

Az ünnepekhez közeledve egyre többet vásárlunk és ennek hatására megnövekszik a csalók száma is, akik a pénzünkre pályáznak. A MediaMarkt is figyelmeztetést adott ki.

crypto50

Az év során többször találkozhatunk olyan hirdetésekkel az interneten, amiket azért hoznak létre, hogy adatokat lopjanak az emberektől. Legrosszabb esetben pedig akár a pénztárcánk is bánhatja.Nemcsak  az interneten, weboldalakon hanem az email üzeneteink között is többször találhatunk ilyen átveréseket, amikről többször tájékoztattunk már titeket.

Most a MediaMarkt  és a Dyson nevével élnek vissza, amit előbbi a hivatalos Facebook oldalán meg is osztott. A posztban kiemelik, hogy több bejelentés érkezett a napokban a céghez azzal kapcsolatban, hogy többen visszaéltek a cég nevével. Az átverés mobiltelefonon és számítógépeken is terjed, amiben a csalók előre kérnek el bankkártya adatokat és siettetik a vásárlókat a mihamarabbi fizetés elvégzéséhez. A MediaMarkt egy képet is megosztott, amin egy olyan akció látható, ami átverés.

átverés

Mindemellett a Facebook posztban azt is kiemelik, hogy az összes akciós link a MediaMarkt.hu weboldalra vezet vissza, tehát ha máshova irányítana az oldal, az biztosan átverés. A cég több pontot is kiemel, amiben azt taglalják, hogy hogyan lehet felismerni a csalókat.

Felhívják továbbá a figyelmet arra is, hogy a csalók legtöbbször hasonló email címekkel próbálkoznak. A szóhasználat a legtöbb esetben nem stimmel, sürgető határidőket szabnak ki a vásárlók felé. A mostani csaló posztok is olyan Facebook oldalakon vannak közzé téve, amik alacsony látogatottsággal rendelkeznek.

Figyeljetek oda, ne dőljetek be az olcsó trükköknek!


Forrás: MediaMarkt