Ne dőljön be az átveréseknek, most a Magyar Posta nevében próbálkoznak

A napokban egy újabb átverés terjedt el Magyarországon, amit a Magyar Posta nevével követnek el. Mutatjuk, hogy mire kell odafigyelni az ilyen helyzetekben.

Ha valaki figyeli a híreket a televízióban és az interneten, akkor többször találkozhat olyan eseményekkel, amikor csalók próbálják átverni az embereket úgy, hogy másnak adják ki magukat.

Ilyenek folyamatosan vannak és sajnos valószínűleg lesznek is addig, amíg lesz kit átverni. Van néhány jel viszont, amit az ilyen típusú átveréseknél észre lehet venni.

A legtöbb esetben, ha például valami hatalmas akciót látunk és egy szinte új vagy ismeretlen oldalról történik mindez egyből gyanút kell, hogy keltsen bennünk annak ellenére, hogy ilyenkor ismert cégek nevét veszik fel a csalók.

Ha pedig SMS-ben kapunk értesítést, mindenképpen jól olvassuk el és ha ez külföldi számról érkezik, vagy egy furcsa link található még benne, ne kattintsunk rá. Mindezek mellett, ha valakit csalók hívnak fel, semmiképpen ne adja meg a bankkártya adatokat, akkor sem, ha nagyon meggyőzően adják elő magukat a telefonálók.

A napokban ismét egy új átverés terjedt el a forrás szerint, ugyanis a Magyar Posta nevében próbálnak pénzt kicsalni az emberektől elég profin, hiszen a csatolt link nagyon megegyezik az eredeti oldallal, de persze utána már egyből kéri az adatainkat, hogy fizessünk be egy bizonyos összeget.


Forrás