Ne tegyél Hydrogel fóliát a mobilodra ha Galaxy S10-et használsz

galaxy-s10-cover

A Galaxy S10 és Note 10 széria már a kijelzőbe épített ultrahangos ujjlenyomat olvasóval rendelkezik, de van egy kis probléma a biometrikus azonosítóval.


Az S10 és Note 10 modellek ujjlenyomat olvasójára eddig nem érkezett panasz. Az azonosítás villámgyorsan történik és nem is igazán szokott hibázni a rendszer. Még a bemutató előtt lehetett hallani, hogy egyes üvegfóliákkal nem biztos, hogy megfelelően fog működni az azonosítás, mint tudjuk ezt már a márkásabb kijelzővédők esetében sikerült orvosolnia a Samsungnak, de most egy új hibajelenség ütötte fel a fejét. A probléma ez esetben viszont az, hogy az ujjlenyomat olvasó még akkor is elvégzi a feloldáshoz szükséges azonosítást amikor nem kellene neki. Egy brit felhasználó számolt be arról, hogy egy kínai oldalról rendelt egy olcsóbb Hydrogel alapú védőfóliát, majd a telefonra helyezését követően az úgy összezavarta az érzékelőt, hogy illetéktelen személyeknek is feloldotta a mobilt. Elmondása alapján ezt követően férje is fel tudta oldani a készüléket, illetve saját nem regisztrált ujjlenyomatával is megtörtént a beazonosítás.

galaxy-s10-fingerprint

A Galaxy S10 modelleknél a szenzor hanghullámokat bocsát ki, majd ezek visszaverődésével ejti meg a beazonosítást. A kijelzőre tett réteggel megnövekedett távolság viszont rontja ennek hatásfokát. Ebből adódóan a probléma oka az lehet, hogy a szenzor a fólia saját textúráit ismeri fel, így bármilyen érintésre felold. Azt nem tudni, hogy a fólia felhelyezése előtt vagy után lettek regisztrálva a feloldáshoz szükséges ujjlenyomatok az érintett készülékben, de biztosan ez is befolyásolhatja a működést. A Galaxy Note 10-re egyelőre még nem érkezett ilyen panasz. A Samsung elmondta, hogy tudnak a hibáról és már dolgoznak rajta, remélhetőleg a következő szoftverfrissítéssel meg is oldják majd a dolgot.

FORRÁSgsmarena
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.