Négy mobilból állhat az iPhone 12 széria

Az Apple legegyszerűbben úgy veheti fel a versenyt a kis kínai cégekkel, ha bővíti termék portfólióját. Az egyre zsugorodó mobilpiacon a méregdrága készülékek kora leáldozott, az ilyen eszközöket sokkal kisebb darabszámban lehet értékesíteni, jól mutatja ezt az iPhone XR és az iPhone 11 sikere is.


Úgy tűnik idén azokra is gondolnak Cupertinóban, akik egy olcsóbb almás mobilt szeretnének de valamivel nagyobb vagy akár kompaktabb méretben. Megmarad továbbá a drágább “prémium” kategória is, de az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max mellé jön az iPhone 12 és az iPhone 12 Max is.

A sorozat legkisebb tagja az iPhone 12 lesz, ami nem az iPhone 11-ben is lévő 6,1 hüvelykes kijelzőt kapja, hanem egy valamivel kisebb 5,4 képátlójú panelt.

Az iPhone 12 Max (vagy Plus, ez még nem tisztázott) 6,1 hüvelykes képernyővel érkezik. A két készülék között csak méretbeli eltérés lesz és természetesen a Max valamivel drágábban kerül majd forgalomba. Állítólag 759 és 859 eurós árcédulával (271 és 306 ezer) lehet majd kalkulálni, és az 5G támogatás is adott mindkét modell esetében.

Az iPhone 12 Pro és Pro Max 6,1 és 6,7 hüvelykes OLED panelt kap. A hátlapjukon marad a három darab kamera, ezzel szemben a két olcsóbbik verzió csak két szenzort tudhat magáénak. Az anyaghasználat is eltérő lesz, illetve a töltés sebessége is gyorsabb a két Pro modellnél. Ezeknek az ára 1059 és 1159 euró körül alakulhat majd.

Mivel a bemutató még elég távol van, érdemes egyelőre pletykaszinten kezelni a fenti sorokat, bár valószínűleg sokan örülnének ha idén négy iPhone közül lehetne választani, és köztük adott lenne egy kompakt mobil is, meglátjuk mi lesz igaz a dologból.