Néhány piacra már megérkezett a Xiaomi 12 Lite 5G

A kínai vállalat a Xiaomi 12 Lite 5G okostelefont már néhány hete bemutatta az európai piacon is, a napokban pedig más régiókban is debütált. Mutatjuk, hogy mit tudunk erről.

A Xiaomi még tavasszal leplezte le globálisan a Xiaomi 12 szériát, amiből a Lite verzió csak a nyáron került bemutatásra. A termék a forrás szerint már kapható Európában, az Ázsiai piacon, a napokban pedig már elérhetővé vált Malajziában és Délkelet-Ázsiában is. Igaz, hogy az öreg kontinensen is néhány helyen már beszerezhető, viszont Magyarországi megjelenésről egyelőre még mindig nem tudunk.

Árazást tekintve a készülék, ha a mai árfolyamot vesszük figyelemben, durván 160.000 Ft-os áron mozog, ami, ha a hazai piacra is megérkezne, olyan 200.000 Ft körül állna meg.

Jelenleg az új országokban előrendelési időszak tart augusztus 26-ig, utána pedig már megvásárolható lesz a termék.

Hardveresen a termék egy nyolcmagos Snapdragon 778G processzorral van felszerelve, minimum 6 GB RAM és 128GB belső tárhely társaságában. A kijelző egy 6,55 colos FHD+ felbontású és 120 Hz képfrissítésű AMOLED kijelző. A hátoldalon összesen három kameralencse szerepel, amik közül a fő érzékelő 108 MP-es.


Forrás