Nem csak hajlana, átlátszó is lenne az LG mobilja

Attól függetlenül, hogy az LG még nem mutatott be hajlítható telefont ez nem jeleni azt, hogy ne dolgoznának ilyen eszközön. A cég már korábban elárulta nagyban folynak a munkálatok, de egyelőre várnak, megnézik miként reagálnak a felhasználók a konkurencia hasonló készülékeire.


Ez mondjuk nem rossz ötlet, hiszen ha a piac még “nem áll készen” az összecsukható mobilokra akkor az LG nem fog bukni. Közben pedig fejleszthetik saját megoldásaikat, amiknek később nagy hasznát vehetik majd. Idén a CES-es az LG már mutatott be egy OLED TV-t ami részben (a hivatalos közlemény szerint 40 százalékban) átlátszó volt.Tavaly rugalmas, átlátszó panelt demonstráltak, most egy frissen közzétett szabadalom szerint hasonló technológiákat a mobilgyártásban is felhasználna a kisebbik dél-koreai gyártó. Április 9-én az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala elfogadott egy szabadalmat, amit az LG nyújtott be még három évvel ezelőtt. Ez egy összehajtható telefont ábrázol átlátszó, rugalmas kijelzővel. Úgy tűnik tehát a sci-fi filmekben látott áttetsző mobilok és tabletek kora nincs is olyan távol, de azért mielőtt ezt kijelentenék vessünk egy pillantást az LG által csatolt képekre is, teljes egészében azért nem lesz átlátszó a masina.A mai technológia azért ezt még nem engedi meg, hiszen az olyan komponenseket mint például az akkumulátort jelenleg lehetetlen átlátszóra legyártani. A készüléknek a most használatban lévő eszközökhöz hasonlóan van kerete a képernyő körül, középen a zsanérnál és az egyik oldalon nem átlátszó, nyilván az utóbbi helyre kerülnek a hardveres összetevők. A szabadalom egyébként teljesen részletesen kitér a felhasznált anyagokra és a kezelőfelületre is. Az átlátszóság mértéke attól függ mekkora szögben van összecsukva a kütyü, ha teljesen nyitva van csak minimálisan lehet átlátni rajta.

Amint kicsit elkezdjük összecsukni, az átlátszóság növekszik. A rugalmas képernyő bal és jobb oldali részből áll, és az okostelefon hátulról is működtethető.  A szabadalom benyújtása óta már három év eltelt, ennyi idő alatt az akkor megoldatlan problémákkal már biztosan foglalkoztak eleget. Idén még valószínűleg nem fogunk találkozni ezzel az eszközzel, de az év második felében mindenképp számíthatunk valamiféle hajlítható készülékre az LG-től.