Nem fogod kitalálni milyen projektbe vág a Xiaomi

A Xiaomi rengeteg piacon jelen van már, vehetünk mobilt, okosórát, tévé készüléket, porszívót, fogkefét, cipőt, drónt vagy akár ollót is a kínai cég logójával. Most viszont egy olyan szegmensben akarnak megjelenni, ahol teljesen új játékosnak számítanak majd. 

Az elektromos autók piaca évről-évre növekszik, hónapok óta hallani a pletykákat az Apple car-ról és most nagyon úgy néz ki, hogy a közeljövőben várható a Mi car is. A Xiaomi két napos bemutató eseményén a vállalat vezetője Lei Jun elárulta, hogy 10 milliárd dolláros befektetéssel az elektromos autók piacán is megvetik a lábukat. A szekciót maga Lei Jun fogja vezetni, aki egyébként nagy Tesla és Elon Musk rajongó. Lei elmondta, hogy ez egy nagyon hosszútávú befektetés lesz, tudják, hogy egy darabig nem látnak majd pénzt belőle és meglehetősen későn lépnek be a piacra, de az elektromos autóké a jövő és hisznek benne, hogy ezt a részleget is sikeressé tudják majd tenni az évek alatt.

Lei arra is kitért, hogy tisztában van vele, hogy számukra ez egy nagyon új terület, de a Xiaomi kutatásfejlesztési részlegén jelenleg 10.000 jól képzett szakember dolgozik és a cég elmúlt években szerzett informatikai tapasztalata is hatalmas segítség lesz. Az út amin elindultak folytatódik tovább, nem készülnek ezért kivezetni egyetlen népszerű terméket sem, és az a tervük, hogy a pár év múlva érkező Mi autók a cég ökoszisztémájába is beilleszkedjenek.

Szinte a nulláról indul a Xiaomi ezen a piacon, így még csak megközelítőleg sem kaptunk dátumot az első ilyen autó megjelenésével kapcsolatban. Lei Jun szerint a vállalat elég erős ahhoz, hogy az elektromos autók piacának egyik vezető szereplőjévé tudjon előlépni, meglátjuk ez valóban így lesz-e.