Nem is lett olyan vészes a Lenovo Legion Duel ára

Az elmúlt hetekben elég sok minden kiderült a Lenovo gamer mobiljáról, de a pontos megnevezést azért csak sikerült titokban tartani. Legion Duel néven érkezett a masina és a specifikációi közt minden olyat felvonultat, amit egy ilyen eszköztől elvárunk.

Az Asus már 2018-ban színre lépett a mobilos gamer piacon, a Lenovo első készülékére azonban egészen eddig kellett várnunk. A számítástechnikában jártasok számára valószínűleg ismerős a Legion megnevezés, ez a cég gamer sorozata, ennek a szárnyai alatt érkezett meg a tegnap bemutatott Duel.Legion Duel

A külsőt cseppet sem lehet átlagosnak nevezni, erről gondoskodik az RGB-s Legion logó, a kihívó színválasztás és a kamerák helyének pozicionálása. Figyelembe véve a felhasználás módját, a gyártó oldalra tette a 20 megapixeles, készülékházból kiemelkedő pop-up kamerát. A 64 megapixeles quad-Bayer szenzor és a 16 megapixeles ultraszéles látó modul pedig kis túlzással a hátlap közepére került.

A 6,65 hüvelykes AMOLED kijelző körül viszonylag vékony kávákat találunk, a mobil négy sarka nem teljesen kerekített, apró vállakat hagyott rajta a Lenovo. A megjelenítő Full HD+ felbontással rendelkezik, a képfrissítés 144 Hz, a képpontsűrűség 388 ppi és van HDR 10+ támogatás. A telefon bal oldalán sztereó hangszórakat, a jobb oldalon pedig két váll-gombot találunk. Utóbbiakat eddig 130 játékhoz optimalizálták, de ennek köre folyamatosan bővül. Érdemes megemlíteni a négy darab mikrofont is, illetve a U-Engine kettős X tengelyű rezgésmotort, ami több mint 100 féle rezgésmintára képes.

A motorháztető alatt a Qualcomm legerősebb rendszerchipje a Snapdragon 865+ dolgozik spéci hűtőrendszerrel, mellé a legolcsóbb modell esetében 8 GB RAM és 128 GB tárhely jár, ha valakinek ez kevés lenne némi felár ellenében választhatja a 16 GB LPDDR5 memóriával és 512 GB UFS 3.1-es tárhellyel rendelkező variánst is. Az olcsóbbik változatért Kínában 150 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek, míg a csúcsmodell ára 6000 jüan, ami a jelenlegi árfolyamon 257 ezer forintot jelent. Nem csak ez a két véglet van, jön egyébként 12/128 és 12/256 GB-os verzió is, 167 illetve 180 ezer forinttal egyenértékű jüan-ért.

A mobil burkolata két darab 2500 milliamperórás akkumulátort rejt, ezeket a 90W-os kábeles gyorstöltésnek köszönhetően 30 perc alatt tudjuk teljesen feltölteni. Az adatkommunikáció terén sincs okunk a panaszra, van 5G, WiFi 6, NFC, Bluetooth 5.0. A rendszer természetesen Android 10, Legion OS köntösben. A Lenovo számos kiegészítőt kínál a mobil mellé, lesz például egy dokkoló is, amivel egy monitorra tudjuk csatlakoztatni a készüléket.

A Legion Duel Kínában augusztus 5-től kerül forgalomba, ott egyébként Legion Pro néven jön a készülék, a nemzetközi premier időpontjáról egyelőre nem érkezett hír.