Nem lesz ellenfele kamerában a Mate 30 Pro-nak

A Huawei P30 Pro minden szempontból kiemelkedő okostelefon, sikerét főként a hátlapon lévő kameráknak köszönheti. A 40 megapixeles főmodul, 8 megapixeles periszkópos telefotó szenzor, és a 20 megapixeles széles látószögű lencse brutál képeket lő, még minimális fényviszonyok között is. Rögtön a DxOMark toplistájának első helyére került a Huawei zászlóshajója, de úgy tűnik, hamarosan letaszíthatja a trónról a Mate 30 Pro.


IceUniverse, az ismert tipster, Twitter oldalán a Mate 30 Pro kameráiról árult el részleteket, bár konkrétan nem említette a mobilt, de az eddig hallottak alapján szinte biztos, hogy a Mate 30 Pro-ról van szó. A közösségi oldalon közzétett bejegyzés szerint kettő darab 40 megapixeles, egy darab 8 megapixeles és egy ToF kamerával érkezhet a készülék. Kétségkívül az egyik 40 megapixeles modul a főkamera, méghozzá a Sony IMX600-as sorozatból.

Valószínű megörökli a 8 megapixeles telefotó szenzort a P30 Pro-tól a mobil, de jött már olyan infó is, hogy a Mate 30 Pro-nál egy teljesen más megoldást alkalmazna a zoomolásra a Huawei. Egy másik forrásból már megtudhattuk, hogy a hátlap nem nagyon fog változni az előző generációhoz képest, tehát maradhat a négyzet alakú (vagy téglalap) kamerasziget és az üvegből készült, textúrázott hátlap.

A kijelző felső sávjában viszonylag széles szenzorszigetre van szükség a 3D-s arcazonosításhoz szükséges érzékelők miatt, láthattunk is már több kémfotót erről. Első körben egy prototípust kaptak lencsevégre, majd a Mate 30 Pro-ra szánt kijelzővédő üvegeket. A megjelenítő két oldalt ívelt lesz, méghozzá elég nagy mértékben, és a kávákat is jóval vékonyabbra szabta a Huawei.

A Mate 30 széria teljesen új rendszerchippel érkezik, ez borítékolható. Már hónapok óta pletykálnak a Kirin 985-ről, állítólag ez kerül majd a Huawei új zászlóshajóiba. Ez a chipset, továbbra is 7 nanométeres node-on jöhet, de egy teljesen új technológiával készül. Az Extreme Ultraviolet Lithography-nak köszönhetően 20 százalékkal több komponenst tudnak a lapkára integrálni, a teljesítmény növekedni, az energiafelhasználás pedig csökkenni fog.

A Mate 30 mobilok bemutatója október közepén várható, és valamikor november elején kerül fel a boltok polcaira a két masina. Bár a fenti infókat érdemes egyelőre pletyka szinten kezelni, de az biztos, hogy kamerában idén is odateszi magát a Huawei, és ha valóban a fenti kiosztással érkezik a Mate 30 Pro, nem sok ellenfele lesz a piacon.