Nem megy a Facebook és az Insta? Nem vagy egyedül!

A kora délutáni órákban elkezdtek akadozni a Facebook szolgáltatásai. Ahogy azt már megszokhattuk ilyenkor az Instagrammal, a Messengerrel és a WhatsAppal is gondok vannak. A probléma inkább Európát érinti, de az Egyesült Államokban sem túl rózsás a helyzet.


Biztosan többen észrevettétek, hogy a képek/videók nem minden esetben jelennek meg, legyen szó Facebookról, Messengerről, Instáról vagy a WhatsAppról. Nagyjából 16 órakor kezdték el bombázni a legnagyobb közösségi oldalt a felhasználók a hiba miatt. Van ahol bejegyzéseket sem enged közzétenni a Facebook. Próbálkozni mondjuk lehet nekük például mobilról sikerült a posztokat megosztani (képek nélkül), de asztali gépnél már hibát jelzett. Emellett a sztorik sem úgy működnek ahogy kellene és van amikor a menük sem töltődnek be rendesen.

Az elmúlt órák alatt nem igazán javult a helyzet. A tapasztalatok szerint nem csak a webes felületek hanem az alkalmazások is érintettek. A DownDetector-nál  az egekbe szökött a Facebook és a hozzá tartozó szolgáltatásokhoz kapcsolódó hibabejelentések száma. A Facebook-nál már tudnak a dologoról, ironikus módon Twitter bejegyzésben tették közzé hivatalos közleményüket.

Elnézést kértek a kellemetlenségért és már dolgoznak a javításon. Valószínűleg valamilyen technikai, szerverrel kapcsolatos probléma lehet a háttérben. Vannak akik igyekeznek kihasználni ezt a dolgot, ismét megjelentek a “csalók” vagy inkább az unatkozó emberek. Terjednek a körlevelek, amiben azt írják, ha nem küldöd tovább törlik a profilodat. Ennek ne dőljetek be, kamu az egész.

MEGOSZTÁS
PR cikkekkel, linképítéssel kapcsolatban keress a [email protected] e-mail címen.