Nem teljesen átgondolt árazás – Honor 20 Lite teszt

A Honor 20 Lite májusban került forgalomba itthon, akkor 99.990 forintos fogyasztói áron. Azóta mondjuk már jóval olcsóbban be tudjuk szerezni, kellett is az árcsökkentés, hiszen közel 100 forintért már P30 Lite-ot lehet venni, sokkal jobb kamerákkal és ott van a Galaxy A50 is, amit visznek, mint a cukrot.


Néhány webáruházban már 70 ezer környékén is rátehetjük a mancsunkat a Honor 20 Lite-ra, de ezért az összegért még mindig nem annyira mondható jó vételnek. Viszont ha Huawei vagy Honor mobilban gondolkozunk, mindenképp érdemes számolni vele, főleg ha valaki nem akar annyi pénzt kiadni mondjuk a P30 Lite-ért. A két készülék egyébként eléggé hasonlít egymásra, de a motorháztető alatt több apró, ám lényeges eltérés is van. A Honor 20 Lite valamivel nagyobb, mint a P30 Lite, viszont egy picit gyengébb kamerái vannak.

A hátlapon lévő főmodul 24 megapixeles, f/1.8-as blendével, és jár mellé a fázisérzékelős autófókusz. Kapunk még egy 8 megapixeles széles látószögű lencsét 120 fokos betekintési szöggel, illetve egy 2 megapixeles mélységszenzort. Az előlapi kamerára sem lehet panasz, a 32 megapixeles modul f/2.0-ás rekeszértékkel, HDR támogatással rendelkezik és több szépítő funkciót is csomagoltak hozzá. Ezt a szenzort használja a mobil a 2D-s arcalapú feloldáshoz, amit elég nehéz egyébként átverni, de nem olyan biztonságos mint a 3D-s megoldás vagy mondjuk egy ujjlenyomat-olvasó. A kijelző picit nagyobb mint a P30 Lite estében, szám szerint 6,21 hüvelykes IPS LCD panelről van szó, 1080 x 2340 pixel felbontással és 19.5:9-es képaránnyal.

A mobilban Kirin 710 lapkát, 4 GB belső memóriát és 128 GB-os bővíthető tárhelyet találunk. Az akkumulátor kapacitása 3400 milliamperóra és van 10 wattos vezetékes “gyorstöltés” is, a jó öreg micro USB porton keresztül tudjuk táplálni a telepet. Természetesen az olyan alap funkciók nem maradtak ki mint a WiFi, Bluetooth, FM Rádió, GPS és NFC. A Honor 20 Lite-ot néhány hétig volt szerencsénk tesztelgetni, a mobillal kapcsolatos tapasztalatok a fenti videóban lettek összefoglalva.