Nem túl jó hírek érkeztek a Galaxy S8 és Note 8 tulajoknak

Néhány hete felröppent egy pletyka, miszerint a Galaxy S8, Galaxy S8 Plus és a Note 8 is megkaphatja majd az Android 10-et. Ezt több hazai weboldal is lehozta, mi akkor erről szándékosan nem írtunk, mert aki ismeri a Samsungot, már tudhatja, hogy a készülékeik két nagy verziófrissítést szoktak kapni.


Az elmúlt napokban megjelent egy hivatalos Android 10 frissítési ütemterv, amiről azóta már tudjuk, hogy nem teljesen pontos, hiszen a Galaxy S10-re már befutott az Android 10 és One UI 2.0 kezelőfelület. A listát jobban szemügyre véve feltűnhet, hogy a dél-koreai cég 2017-es csúcsmobiljai már nem szerepelnek a felsorolásban, tehát a Galaxy S8 széria és a Note 8 biztosan nem fog innentől kezdve új Androidot kapni. Biztonsági frissítések és javítások még érkeznek rájuk, de mivel mindhárom masina Android 7 Nougat-tal debütált, ezt követően megkapták az Oreo-t és a Pie-t is, már véget ért a komolyabb szintű támogatás rájuk.

Akinek van ideje és energiája ilyesmire, nem hivatalos forrásból persze be tudja majd szerezni az Android 10-et a Galaxy S8, S8 Plus vagy Note 8 mobilokra, az ilyen ROM-okkal viszont nem árt óvatosnak lenni. Egyébként még 1-2 évig biztosan nem fogod megérezni a hátrányát annak, ha az Android Pie-t használod, szinte minden új alkalmazás elérhető rá. Persze vannak olyan funkciók, amik csak az új főverzió telepítését követően érhetőek el, ha valaki ezek nélkül nem tud élni akkor ideje új mobil után néznie.